haberleşme sorunu

mef3000

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
228
Puanları
1
Yaş
40
delta dvp142ssr2 plc ye bilgisayardan bağlanamıyorum.usb-rs232 çevirici kullanıyorum.ayarlarım type:rs232 com port:com2 data lenght:7,parity:even,stop bits:1, baundrate:9600,station adress:0 ascıı seçili,baundrate setting decided by:plc seçili. bilgisayar bağlantı noktası ayarları baundrate:9600 veri bitleri:7,eşlik:yokdur bitleri:1 akış denetimi:yok plc sıfır ilk defa program atmak istedim ama sürekli communication time out error alıyorum.plc ye stop konumunda bağlanmaya çalışıyorum .
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc adresini 1 yap tekrar dene.
 
plc adresini 1,2,3 yapıp tekar denedim fakat yine aynı sorun. bu arada plc yi run yaptığımda run ledi yanmıyor.bu normal mi acaba program atılı olmadığı için mi yoksa benim bağlantılarımda mı bir sorun var?
 
usb 232 çeviricin hangi com olarak görünüyorsa haberleşme programında o coma ayarlaman lazım
 
comları aynı olarak ayarladım.plc adresini 0,1,2,3 olarak denedim fakat yine time out hatası almaya devam ediyorum. plc nin sağlam olup olmadığını nasıl anlarım?
power ledi yanıyor ama run dediğimde run ledi yanmıyor.acaba plc mi arızalı?
 
yanılmıyorsam program varsa run oluyor.üzerindeki run düğmesi dolayısı ile prog olmadıgı için run etmez.sen port ayarları usb çevirici plc adresi ve baglantı kablosu seçeneklerine iyi bak.gözden kaçırdıgın bişi var.
 
wpl de 7 even 2 ascıı 9600 adres 0 olarak ayarla.dene.ayrıca 24 volt normalmi?
 
dediğiniz ayarlarla denedim yine olmadı.güç kaynağının çıkışı ölçtüm 27.2 v gösteriyordu.
 
Merhaba,

USB dönüştürücünüzün doğru çalıştığından emin olun. Başka bir cihazla deneyin.

Saygılarımla,

Tekhakko
 

Forum istatistikleri

Konular
129,441
Mesajlar
926,787
Kullanıcılar
451,998
Son üye
qRowLenq

Yeni konular

Geri
Üst