Hafta sonu kampı için uygun fiyatlı inverter tavsiyesi (çakmak girişli)

trafolu olduğu için biraz hardwork çalışırlar. gerçi kendi aküleriyle çok uzun süre dayanmazlar. bizim şirkette vardı bir tane 6kW . 3,5 saat kadar idare ediyordu sistemi.

piyasa malı tek parça cakmakliga direk takılan 150 200w inverterler var. Cakmak telefon şarjının büyüğü, arkasına 220v priz var.
adı sanı yok, o aletle bilgisayarı şarjı ediyorum arada.
pompayı 12v olanından kullanın, aydınlatmayı da 12v kullanın. vantilatöre araç aküsü dayanmaz.

Son düzenleme:
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmış gibi oluyorum ama DC gerilimi AC ye çevirmek kolay olmuyor hele ki 12 volt bir aküden çevrim yapmak daha zor.
Çekilen akım çok yüksek seviyelerde olduğu için gerek kablo kesitleri gerek bağlantı şekilleri sağlam olmak zorunda.
Stop halindeki aracın aküsünden beslenmek elbette aküyü yorar ama belirli sürelerde çalıştırmanız aküyü toparlamasına yardımcı olur ama ne kadar tabii.
Bu örneği daha öncelerde de vermiştim ama yine söylemek istiyorum belki yeni gören duyan olur.
12 volt 1500 watt tam sinüs inverter ile araç çalışır vasiyette iken 1500 watt plastik boru kaynak makinası bağlayarak 2 adet dirsek kaynattım mezarlıkta.
16 mm nyaf kablo hamur gibi oldu ve araç gaz vermeyince stop etti.

Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmış gibi oluyorum ama DC gerilimi AC ye çevirmek kolay olmuyor hele ki 12 volt bir aküden çevrim yapmak daha zor.
Çekilen akım çok yüksek seviyelerde olduğu için gerek kablo kesitleri gerek bağlantı şekilleri sağlam olmak zorunda.
Stop halindeki aracın aküsünden beslenmek elbette aküyü yorar ama belirli sürelerde çalıştırmanız aküyü toparlamasına yardımcı olur ama ne kadar tabii.
Bu örneği daha öncelerde de vermiştim ama yine söylemek istiyorum belki yeni gören duyan olur.
12 volt 1500 watt tam sinüs inverter ile araç çalışır vasiyette iken 1500 watt plastik boru kaynak makinası bağlayarak 2 adet dirsek kaynattım mezarlıkta.
16 mm nyaf kablo hamur gibi oldu ve araç gaz vermeyince stop etti.
mustafa ustam, sonuna kadar haklısınız. bir de atladıkları bir şey var. araç aküleri starter akülerdir. çok yüksek amper güce dayanırlar ama besleme konusunda sınıfta kalırlar. arazide 220 den çok eldeki en düşük volt gücüne göre sistem kurmak en güzelidir. doğa tatillerinde, mutlaka araç harici bir besleme gurubu kullanmak en sağlıklısıdır. rampa aşağı yoksa aracı vurduramazsın, beyinli araçlarda sıkıntı oluyormuş galiba tam bilmiyorum.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri