Hakan Şükür'den Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına Mühendislik Müjdesi



Yağma hasanın böreği olduğunu kim söylüyor acaba ya? ilgili mühendislik fakültelerince hazırlanmış sınavdan kontenjan dahilinde en yüksek puandan sıralamak suretiyle öğrenci kabul edilecek diyor, bunlar en az iki yarıyıl olmak üzere belirlenen fark derslerini alırlar diyor. 50 bin kişiyi şak diye mühendis yapmıyorlar korkmayın. Önce yeterliliğe bakılacak, sonra ders alınacak eğer uygulanırsa yönetmelik. Ayrıca o yeterlilik sınavı denilen sınavda mühendisim diyenleri de görmek lazım ya o da apayrı bir konu!
 
gelin kardeşim gelin biz mühendisliğin hayrını çok gördük ; sizede yeter
 
Mühendis olmanın kriterleri bellidir. Her T.C. vatandaşı mühendis olma hakkına sahiptir. Bunun çeşitli yol ve yöntemleri vardır. Üniversite sınavlarını kazanıp, mühendislik eğitimi alınacağı gibi; mühendislik fakültelerinde dikey geçişle belli kriterleri sağlayan meslek yüksek okulu geçişlilerede fark derslerini vererek mühendis diploması verdiği bilinmektedir. Yani ülkemizde çok şükür teknisyen, tekniker ve mühendislik meslekleri arasında çok keskin bir kast sistemi bulunmamaktadır. Kişi azmi ile teknisyenlikten, teknikerliğe ve mühendisliğe geçebilmektedir. Mühendis ve diğer ara elemanlarda görülen temel fark aldıkları yüksek matematik eğitimi bilgisindedir. Bir mühendisin matematik düzeyinin çok yüksek olması gerekir. Yüksek matematik analitik düşünebilme yeteneği kazandırır. Analitik düşünebilme yeteneğide hızlı ve doğru karar verme yeteneği kazandırır. Eğer bir teknisyen veya teknikerin yüksek matematik bilgisi varsa (lineer cebir, konikler, diferansiyel denklemler, kompleks analiz, sayısal analiz, vektörel analiz vb.) ve bu yüksek matematik bilgisiyle karşılaştığı mühendislik problemlerini çözebiliyorsa, ve bu problemleri çözdüğünü akredite bağımsız kuruluşların yaptığı sınavlarda ispatlayabiliyorsa zaten mühendis olmasalar bile mühendislik formasyonunu kazanmışlar demektir. Bu kişilere mühendislik ünvanı kesinlikle verilmelidir. Ülkemizin mühendis ihtiyacı çok fazladır.
 
tamam o zaman sorun ne de biz mühendis olmaya kalkınca kendinize yediremiyor ve aşağılamaya kalkıyorsunuz )
kimseyi aşağılamak kimsenin haddi değil ; bu konuda yapılan polemik bu saatten sonra allahın verdiği nefesi boşa harcamak olacak ; su akar yolunu bulur ; herkes için hayırlısı olsun diyelim .....
 


hayırlsıı olsun gerçekten işin özeti aslında budur. Teşşekür ediyorum arkadaşa ellerine sağlık güzel olmuş.
 
Bir işveren olarak bütün teknik öğretmenleri diplomasına bakmaksızın mühendis olarak kabul ediyorum. Çünkü aldıkları eğitimin içeriği mühendislik bilimleri.

Teknik Eğitim Fakültelerinin eğitim içeriği mühendislik bilimlerine aykırı veya mühendislik bilimlerinden yoksun olduğunu iddia eden varsa bu iddiasını ispat etsin ya da sonsuza kadar sussun.
 
Mühendislik sadece devletde imza atacak falan arkadaşlara lazim herhalde. Özel sektor yaptıgı işe bakar adamın. Meslekleri sonradan birbirine sokuştururak neyi değiştireceğiz , zaten mühendisler işsiz, iş bulmamız aylar alıyor , teknik lise öğretmenlerini keşke tüm okullara yaysalarda o okullardaki teknolojiyi meraklı öğrencilere yol göstericiler olsa.

Neyse teknik öğretmen kardeşlerimi selamlar , sizi ataması gerekenlerin mühendislik vasfıyla sizi kandırması beni çok üzdü derim....
Demek ki teknolojiyi kimseye öğretmenize gerek kalmamış...
 
Umarım bu mesele lafda kalmaz icraata geçer,Hem de bu kadar yaklaşmışken
 
Mesajların hepsini sonuna kadar okuyamadaım, dayanamadım açıkçası, ama okuduğum kadarıyla söylemezsem patlayacağım bir-iki nokta var....

- Niyeyse herkes kafayı integral/türeve takmış.İntegral türev okumak=mühendislik, sanki. Keşke, mühendis arkadaşlar, tabiri bağışlayın, gaza gelip bu eksen etrafında tartışmaya girmese....

- Piyasada o kadar düşük puanlı mühendislik fakültesi varken- katsayı mağdurlarını bir tarafa bırakalım- bunlara girecek kadar puan alamayanlar matematiği ancak formalite icabı görür-ezberleyip geçerler. Matematik matematik zekası gerektiren bir şeydir. Ha , yüksek puan alıp TEF'e giren biri varsa, ve tercih hatası da yapmamışsa, o kişi şu an "mühendis olma istiyorum" diye sızlanmıyordur zaten, kendi mesleğini layıkıyla yapıyordur.


- Mühendislik PİC , PLC bilmek, arıza tamir etmek değildir. Yöneticilik ve sorun çözme becerisi, insan/proje idare edebilme yeteneği olmadan, teknolojiyi takip edecek düzeyde ingilizce bilmeden ve anlayacak düzeyde temel bilimlere vakıf olmadan ünvanınız mühendis olsa da saha da teknisyenden azıcık yüksek maaş alan, mevzuat gereği sahada bulundurulan, kimsenin pek fazla kaale almadığı birinden öteye gitmezsiniz. Saygın bir usta olmak , hor görülen mühendis olmaktan daha yeğdir maddi manevi anlamda.

-Gazetede TEF mezunu mühendis aranıyor ilanı görürsem bir gün,"mesleğim elimden gidiyor" diye dövünmem, anlarım ki, ilanı verenin İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi vb. mezunu (klişe olmuştur artık, o yüzden bu üniversiteleri saydım) mühendis aramaya gücü yetmemiştir ucuza çalıştıracak eleman arıyordur.

- Bir arkadaş "niye TEF mezunlarını aşağı görüyorsunuz" demiş. Okuduğum mesajlardan şu ana kadar gördüğüm TEF öğrencileri/mezunlarının en sevdiği boş vakit geçirme aracının "mühendis aşağılama "olduğunu görüyorum. Buna da bir tepki oluşuyor insanın içinde ister istemez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…