Mesajların hepsini sonuna kadar okuyamadaım, dayanamadım açıkçası, ama okuduğum kadarıyla söylemezsem patlayacağım bir-iki nokta var....
- Niyeyse herkes kafayı integral/türeve takmış.İntegral türev okumak=mühendislik, sanki. Keşke, mühendis arkadaşlar, tabiri bağışlayın, gaza gelip bu eksen etrafında tartışmaya girmese....
- Piyasada o kadar düşük puanlı mühendislik fakültesi varken- katsayı mağdurlarını bir tarafa bırakalım- bunlara girecek kadar puan alamayanlar matematiği ancak formalite icabı görür-ezberleyip geçerler. Matematik matematik zekası gerektiren bir şeydir. Ha , yüksek puan alıp TEF'e giren biri varsa, ve tercih hatası da yapmamışsa, o kişi şu an "mühendis olma istiyorum" diye sızlanmıyordur zaten, kendi mesleğini layıkıyla yapıyordur.
- Mühendislik PİC , PLC bilmek, arıza tamir etmek değildir. Yöneticilik ve sorun çözme becerisi, insan/proje idare edebilme yeteneği olmadan, teknolojiyi takip edecek düzeyde ingilizce bilmeden ve anlayacak düzeyde temel bilimlere vakıf olmadan ünvanınız mühendis olsa da saha da teknisyenden azıcık yüksek maaş alan, mevzuat gereği sahada bulundurulan, kimsenin pek fazla kaale almadığı birinden öteye gitmezsiniz. Saygın bir usta olmak , hor görülen mühendis olmaktan daha yeğdir maddi manevi anlamda.
-Gazetede TEF mezunu mühendis aranıyor ilanı görürsem bir gün,"mesleğim elimden gidiyor" diye dövünmem, anlarım ki, ilanı verenin İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi vb. mezunu (klişe olmuştur artık, o yüzden bu üniversiteleri saydım) mühendis aramaya gücü yetmemiştir ucuza çalıştıracak eleman arıyordur.
- Bir arkadaş "niye TEF mezunlarını aşağı görüyorsunuz" demiş. Okuduğum mesajlardan şu ana kadar gördüğüm TEF öğrencileri/mezunlarının en sevdiği boş vakit geçirme aracının "mühendis aşağılama "olduğunu görüyorum. Buna da bir tepki oluşuyor insanın içinde ister istemez.