>Genius<
Profesyonel Üye
TEF mezununa teknik öğretmen olsun diye diploma veriyorlar. Sonra TEF mezunu arkadaş bu diploma ile mühendis olmak istiyor. Peki madem mühendis olmak istiyordun TEF' i tercih ederken bu okulun teknik öğretmen yetişdirdiğini bilmiyormuydun, yani aklın nerdeydi. Katsayı uygulaması vardı diyorlar. Katsayı döneminde dikey geçişle mühendislik yolu açıktı. Biz öss sınavı için gece gündüz ter döküp çalışırken dikey geçişle ön lisanstan arkadaşlar yata yata mühendisliğe geçiş yapabiliyorlardı. Yani teknik lise mezunu mühendis olmak isteyen arkadaşın önü tamamen kapalı değildi. O yüzden daha öncede dediğim gibi mühendis olmak isteyen TEF mezunu arkadaşlar; katsayı uygulamasıda kalkmışken girsin sınava kazansın 5 sene mühendislik okusun mühendis olmaya hak kazansın. O zaman kimse itiraz etmez...
Yani bu şekilde TEF mezunları mühendis olacaksa o zaman biyoloji öğretmenleri doktor veya biyoloji mühendisi olabilsin, kimya öğretmenleri kimya mühendisi olabilsin, fizik öğretmenleri fizik mühendisi olabilsin, resim öğretmenleri mimar veya iç mimar olabilsin vs. vs.... Ne fark var ki ?????
TEF mezunu meslektaşlarım inanın bana Elektrik - Elektronik mühendisliği 5 kuruş para etmeyen, 1 gram saygı duyulmayan bir meslek, günümüzün en kazançlı, en rahat mesleği memurluktur. Ben bu mesleğin para etmediğini geçte olsa anladım artık bütün enerjimi mesleki olarak kendimi geliştirmek yerine memur olmak için harcayacağım. O yüzden sizde mühendis olmak için harcayacağınız zamanı ve enerjiyi memur olmak için harcayın.
Saygılar herkese...
Yani bu şekilde TEF mezunları mühendis olacaksa o zaman biyoloji öğretmenleri doktor veya biyoloji mühendisi olabilsin, kimya öğretmenleri kimya mühendisi olabilsin, fizik öğretmenleri fizik mühendisi olabilsin, resim öğretmenleri mimar veya iç mimar olabilsin vs. vs.... Ne fark var ki ?????
TEF mezunu meslektaşlarım inanın bana Elektrik - Elektronik mühendisliği 5 kuruş para etmeyen, 1 gram saygı duyulmayan bir meslek, günümüzün en kazançlı, en rahat mesleği memurluktur. Ben bu mesleğin para etmediğini geçte olsa anladım artık bütün enerjimi mesleki olarak kendimi geliştirmek yerine memur olmak için harcayacağım. O yüzden sizde mühendis olmak için harcayacağınız zamanı ve enerjiyi memur olmak için harcayın.
Saygılar herkese...