Hamaset yapmıyorum bizatihi gerçeğe ayna tutuyorum kendimce......

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Memurları neredeyse vatan haini yapmışsın kardeşim yazdıklarına dikkat et bir daha oku Eğer memurların senin dediğin gibi hiç iş yapmamış olsa hükümet de bunu bilir hükümetin de senin kadar aklı var ve böyle olsa hükümet memurları çıkarır böylece maaş yükünden kurtulur.
Sana geçen de yazdım bir doktor da memurdur ve özel hastaneye gidemeyecek durumda olanlara bakar ilaç verir vb. bu adam şimdi hiç birşey yapmıyor MİLLET İÇİN VATAN İÇİN
Polis de memurdur suçlu yakalar hatta bu yolda belki de ŞEHİT OLUR VE BU VATANI İÇİN MİLLETİ İÇİN BİRŞEY YAPMIYOR ÖYLE Mİ BENİM BABAM DA POLİSDİ VE ÇALIŞMA ŞARTLARI EMİN OLUN ÇOĞU MESLEKTEN ZORDU.
PEKİ SEN NE YAPIYORSUN VATANIN MİLLETİN İÇİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
2 yıldır mühendisik diploması ile özelde çalışıyorum, kpss'ye girip memur olup daha fazla kazanmak ve rahat etmek varken bu kariyeri tercih ettim. Dönüp 2 yıl öncesine bakıp beraber mezun olduğum arkadaşlarımla kendimi karşılaştırdığımda mesleki olarak kendimi çok ileride görüyorum. Şu anda bir makinanın tüm elektriksel sistemini ve otomasyonunu tasarlayacak kadar bilgim var. Ama ben hala kendimi eksik görüyor ve iyi bir mühendis olduğumu düşünmüyorum. İşten artan vakitlerimde sürekli okuyor, bir şeyler araştırıyorum. Bizim meslekte bu ekstra bir durum değil olması gerekendir. Bizim meslekte bu biraz fazladır ama diğer mesleklerdede olması gereken budur. Yanılıyormuyum Selçuk Bey... Yani sen ne yapıyorsun demiştin vatanın için; İşimi iyi yapıyorum ve kendimi teroide ve uygulamada kaliteli bir mühendis olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Şimdilik elimden gelen bu.

Yukarıda yazımda belirtiğim gibi o koltuklarda oturan insanları sorgulamak şekilde görüldüğü gibi suç oluyor. Beni tüm memurları vatan hainliği ile suçalamışım gibi gösterip bir kesimin bana cephe alması için çalışıyorsun. Çünkü işine gelmiyor. Rahatlığa okadar alışmışsınız ki sorgulanmak bile istemiyorsunuz. Neyse ayrıca o koltuklar lafıyla vatanını korumak için göğsünü siper eden polislerimizi, askerlerimizi, zor şartlarda çalışan öğretmenlerimizi kastetmedim. Zaten bugün hala ayakta durabiliyor isek onlar sayesindedir. Lafı geçen o koltuklar bizleri yöneten yetki sahibi ve kararlar alacak olan insanlardır. Valiler, belediye başkanları, tübitak ve aselsanın başındakiler, yatırımcı için uygun koşullar oluşturamayan siyasetçiler vs. vs. dir.

Selçuk Bey yanlış anladı iseniz özür dilerim...

Saygılar...
 
Son düzenleme:
Sn Genius , ah sn Genius, İFRAT VE TEFRİT arasını bir bulabilsek meselelerin çoğu halledicek ama......İfrat ve tefrit bir konuda iki ayrı uç noktadır.Ortasını bulamayınca konu için sağlıklı çözümde bulamıyoruz.Savunduğunuz tezlerde haklı lduğunuz yerler mutlaka var ama genelleme yapmayın.Nokta belirtin problemin kaynağını gösterin.Benim yaşım 44 ve ülkemin problemleri ile ilgilenmeye başladığımda ülkemin durumu şimdikinden çok daha kötüydü.Zamanımızı değerlendirirken birazda geçmişimizi bilirsek kıyas yaparken daha gerçekçi oluruz.Mevcut gelişmeleri artı hanesine yazarken eksileride belirttiğiniz zaman size kimse itiraz edemez.Geçmiş unutmadan geleceği düşünerek daha iyi Türkiye adına hepimiz birlikte aynı saftayız ve hepimiz çok çalışmalıyız öyle değilmi.....?
 

Sayın Meraklı çok iyi söylediniz. Çok çalışalım ki Türkiye' miz ileri gitsin... Yinede Ar-Ge konusunda yanlış yapıla yapıla doğruya ulaşılacağını düşünüyorum. Çok kıymetli pırlanta gibi mühendislerimiz var değerini bilip 4 kolla sarılmalıyız. Biz zeki bir milletiz tek beceremediğimiz şey birlik olmak ve çok çalışmak...

Saygılar...
 

Yerden göğe kadar haklısın Genius arkadaşım; Baştan söyleyeyim, dediklerim her yer/her kişi için geçerli değil, ama genel olarak tablo böyle.
Ülkem öyle bir hale geldi ki, artık üretim yok, çaba sarfetmek yok, yaratıcılık yok...
Bas parayı al dışarıdan... Çünkü çoook zenginiz ve paramız var ! şükür..??? Ne gereği var bir direnç bir diyot bir civata imalatı için koskoca tesis kurmaya, 5-10 kuruşluk bir parça için.
Çalıştığım işyerinden bilirim, milyarlarca dolarlık tezgah ve donanımı olan bir işletme, savunma sektöründe, Bakım ve onarım için kullanacağı bir civatayı bile dışarıdan almayı tercih ediyor. Daha doğrusu yurt dışından, kullanacağı cihazın ana üreticisinden... Çünkü dışarıdan alırsa başı ağrımaz. Bir de o civatanın o işletmede üretilmesi durumunda maliyet abartılıyor. Hammadde maliyeti + tezgah ve enerji amortismanları + işçilik... hepsi pahalıya geliyor. işçilik hesaplamasında bile bir işçinin maliyeti abartılı olarak dolar bazında yansıtılıyor istatistiklere, hesaplamalara...Piyasadan veya yurtdışı tedarik daha ekonomik !!! geliyor.
Özellikle kamuda, kamu işyerlerinde önündeki, elindeki işi yapsa da yapmasa da aybaşı geldiğinde maaşı hesabında/elinde. Dün 3 yaptı bugün 4 yapsa, üretse günaha girer, çevresi tarafından enayi gözüyle bakılarak ayıplanacağını bilir. Ne gereği var, salla başını, al maaşını. Ona ne söylerlerse onu yapar, çizginin dışına çıkarsa tepesine binerler. Sen üstlerinden, amirlerinden, mühendislerinden daha mı iyi bileceksin..? Onun için ne gerek var, üretim artırıcı gayret göstermeye. Bir de, 40-45 yaşında, tam verimli çağında emekli et, emekli olduktan sonra çalışmasına izin verme, kısıtla.
Çin ekonomisine, çalışanına hayret ediyoruz, gıpta ediyoruz. Adamlar nasıl çalışıyorlar çoğumuz bilmeyiz, tabiri caizse aynı ortamda, iş masası, tezgahı, ranza ve arka cebinde yarı pis yarı temiz iki çubuk (çatal ve kaşığı)... Kalkıyor, birşeyler yiyor, işini yapıyor, çalışıyor... (ki öyle bizim gibi 8 saat değil), sonra tekrar yatıyor, devranı böyle dönüyor. Haftada 2 gün tatilmiş, kar/sıcak tatiliymiş, dini/milli bayrammış, aybaşı/yılbaşıymış yok onlarda. Biliyor ki bir gün çalışmazsa aç kalacak... Kolay değil, 1,25 milyar insan.
Beyin göçü de cabası, yaratıcı beyinlerin, fikirlerin arkasında duran, destekleyen yok. Yemi buradan yeyip başka başka kümese yumurtlayan çok. Ne yapsın mecbur, önce can,sonra canan... Kim ona iyi bakarsa ona hizmet eder, bilgisinde faydalanmasına izin verir, ona üretir.
Aslında söylenecek çok şey var ama, fazlası şimdilik zarar, lafı kendi üzerine çeken, alınanlar olabilir. (bu kadar lak lak yeter, müsaade...ben işime bakayım... )
 
Digitalist herşey ,y, hoş da o 40-45 emeklilik yaşı ne şimdiki emeklilik yaşına bir bak istersen google amcadan
 
Digitalist herşey ,y, hoş da o 40-45 emeklilik yaşı ne şimdiki emeklilik yaşına bir bak istersen google amcadan

Google amcada, Yandoş'ta aramaya gerek yok, örneği burada... 40 yaşımda hakettim, yaş vurdu 44'te olabilirdim, 48 yaşımda emekli oldum. Tabii şimdiki yeni nesillere Allah sabır, kuvvet versin.
 
Sen hocam 48 yaşında oldun, biz ise 65 yaşında emekli olacağız, bizi ne güzel günler bekliyor valla Hamaset yapmıyorum bizatihi gerçeğe ayna tutuyorum ))
 
Sen hocam 48 yaşında oldun, biz ise 65 yaşında emekli olacağız, bizi ne güzel günler bekliyor valla Hamaset yapmıyorum bizatihi gerçeğe ayna tutuyorum ))
Sn yelek gerçeğe ayna tutmanız çok güzel tabi hamaset yapmamanızda ! Emeklilik konusunda kademeli olarak sizin haricinizde yüzbinlerce insanda etkilendi.Bunlardan biride benim, size yaş konusunda hak veriyorum,ama çok iyi hatırladığım bir şey daha var.Bir zamanlar SSK bu genç emeklilerden dolayı emeklilerin maaşını ödemek konusunda tıkanmış ve devlet hazinesine çok büyük bir yük haline gelmişti.Tabi bunun suçlusu ne siz nede benim, ama bu hastalığında bir an önce tedavi edilmesi lazım, ve bir yerde neşter vurulacak, yoksa yara büyüyüp kangren olacak, işin tek gerçeği işte bu ! Bir önceki nesilleri erken emekli rüşveti ile kendine çeken siyasilerin ceremesini malesef bizler ve daha çok ta siz genç arkadaşlarımız çekiyoruz.Hani derler ya "devlette süreklilik esastır !" rahatı onlara zahmeti torunlarına kaldı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…