Eh valla bu kadar olur, şu son yazılanlara baktım, demekki ben apayrı bir ülkede yaşıyorum, tamam yaşımız sizin yanınızda küçükte sonuçta 17-18 yaşında bir ergende değiliz.
Ben istanbulu fetheden Fatih Sultan Mehmetten 5-6 yaş büyük, Cihan devletini yöneten Muhteşem Süleymanın Hükümdarlığa başladı yaştayım. İstanbulda büyüyüp yetişmiş, üniversiteye gitmiş, mühendisliği bitirmiş, askerliğini yapmış 2-3 yılda iş hayatında olmuş biriyim. Diğer arkadaşların yaşı benden de büyük. Yani bazı şeyleri yorumlaya bilecek durumdayız. 1970 lerin o bunalımlı dönemleri var diye şu günlere şükretmek kadar abesle iştigal olmaz.
Turgut Özal öldüğü zaman göbek atanlar (ben bizzat gördüm, kuforde çalışan bir bayandı. Şimdi babası malum bir partiye bağlı belediyede müdür, kızı Turgut Özal ölümün 15. senesi diye helva dağıtıyordu) geçilmiyordu. Sokakta nerde duysam bir ton arkasından küfredelirdi. Babam ve ailem özalcı olduğu için ben çok üzülürdüm. Sonra yıllar geçti devran değişti, Turgut Özal oldu büyük bir lider, herkes ne güzel adamdı diyor. La kardeşim o zaman nerdeydiniz.
Sınırımızda elin Patriot füzeleri varken, Amerika ve İsrailin ne istediği varsa olan , bölücülerin el üstünde olduğu, Türküm demeye korktuğum bir ortam var. Ne mutlu Türküm diyemiyorum, dersem kafatasçı oluyorum. Bölücüye tepki versem tabut sever oluyorum.
İşsizlik maaşı var mış, sigortalı olmayanların ödemek zorunda olduğu
Sigorta bedelinden mi, 20 yıl ötelen emeklilik yaşından mı, azaltılan emeklilik ikramiyesi ve kaldırılan kıdem tazminattından mı, yoksa kesilen yetim aylığından mı bahsedeyim???
Bulgaristan, makedonya, romanya vs. ülkelerde 40 yılda çok aşama kaydetti, çünkü kapitalist dünya ürünlerini satmak için belli bir seviyeye gelmeniz lazım. Aynı zebra sayısı azalınca avlanmayı kesen Aslanlar gibi.
Siz bu şartlardan çok memnun olabilirsiniz, ama ben ve benim gibi düşünenler asla ve katiyen memnun değiller.
Elbet bu rüzgar başka yönden de esecek, o zamanda Allah ömür versin hepimize burda olalım!!!