Hangi Dil Daha İyi?

Katılım
15 Ağu 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba,
Ben bu sene Kontrol ve Otomasyon bölümüne başlayacam.PIC programlamayı öğrenmek istiyorum şimdiden.Sizce en foksiyonel ve iyi olan Dil hangisi?
Assembly,C,CCS varsa başka diller.Lisede PIC16F6128A görmüştük biraz :)
Öneriniz hangisidir?
 
Bu başlıklardan çok var onları bulursan konuşulmuş olanlar çok işine yarar, fakat özetle
Pic mimarisini iyice öğrenebilmek için pic'e Assembly ile başlamalısın , Daha sonra da C diline geçip pic'i tamamiyle halledebilirisin. Burda soru hangi C derleyicisini kullanacaksın? Hi-tech? CCS?
Bence gerisi gereksiz , değişik derleyicilere takılıp vaktini boşa harcama derim..
Neyse derleyicileri düşünürken sen Assembly'e başla biranönce..
 
CODESYS bunu araştır. 6 dil öğrenmiş olursun.
 
burada herkes kendi en iyi bildiği dili tavsiye edecektir o yüzden çok farklı cvplar bulabilirsin. Ben CCS C kullanıyorum. Başkası basic,hitech pic c ,assembly,proton v.s kullanıyodur sana onları önerecektir.Seçim yine sana kalacak anlayacağın.Rahatça dil öğrenmek istiyorsan pic basicle başlamanı tavsiye ederim. internettede bi sürü kaynak bulursun.Yok ben c öğrencem diyorsan sana tavsiyem CCS C ile pic programlamayı öğren derleyicisi çok kaliteli.
 
:D bence asembly daha basit ama en geçerlisi c bunu ii öğrenirsen faydası çok olacak :D:D
 
Merhaba arkaşlar...MikroC pro kullanan varmı?Son versiyonunu indirdim.Çok özellikleri var ama hakkında türkçe kaynak yok.Karşılıklı bakışıyoruz ama henüz icraat yok
 
Merhaba arkadaşlar, bu soru bir çok yerde çıkıyor karşımıza öncelikle şunu belirtmek isterim kullancağın programdan ziyade programlama mantığına ne kadar sahip olduğun önemlidir. dillerin tamamında işlemlerim %90nını rahatça yapabilirsin. bence burda ki olay programlama matığını kavramaktır. bunu kavradıktan sonra c basic hiç farketmez hepsini kullanırsın. ama şunuda belirtmek istiyorum c dili diğerlerine göre bence daha yetenekli, özellikle fonksiyon ve döngü denetimleri daha ii eğer normal değişkenler yerine işaretçi kullanıyorsanız ve hafıza yönetimini derleyiciye bırakmıyorsanız. ben bir çok otomasyon projesinde sıkıntısız kullandım, kullanıyorum. tabii ki yaptıklarımı basic lede yapabilrsiniz jal'lada protonlada dediğim gibi yeterki komutu yazdığınızda işlemcinin ne yapcağını tahmin edin. ii geceler.
 
Merhaba konu hortladı ama sormak istediğim birşey var.

PIC öğrenmek isteyen bir arkadaşımıza CODESYS önermişsiniz.

Gerçekten CODESYS ile PIC programlanabiliyormu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst