Hangi Dil Daha İyi?

Assembly tavsiye etmem.Çünkü şu zamana kadar hiçbir projede kullanmadım.Geleceğe yatırım yapmak istiyorsan c kullan her yerde karşına çıkıyor ve çıkacaktırda.asm de öğren okul bittikten sonra bi daha yüzüne bakmazsın:)
 
C ve türevleri her zaman geçerlidir. sadece PIC olarak düşünme. Geçen bir mülakata girdim , adamlar diğer saydığım vasıflarımı görmedi, C deyince bir başka oldu, üzerlerindeki etkimi daha iyi hissettim...adı bile yetti yani :)
 
Bu nu herzaman söylerim yapacağın işe göre amacına göre kullanacağın dil değişir ama basit bir pic programlamak istiyorsa nbensana assembly yada picbasic bro(PbP) tavsiye ederm
 
Bu nu herzaman söylerim yapacağın işe göre amacına göre kullanacağın dil değişir ama basit bir pic programlamak istiyorsa nbensana assembly yada picbasic bro(PbP) tavsiye ederm

Dili bildikten sonra;
C veya PBP/Proton olması ne fark eder?
Basit bir PIC derken ne kast ettiğinizi anlamış değilim ama her PIC için C de veya Proton da yazmak arasında ki zorluk farkı nasıl olur?
 
Basit bir başlangıç demek istedim anlamamış olmanız normal yazamamışım mesela led yakıp sondurmeden bahsediyorum üstelik asm ve bas dosyalarını cevirmek icin daha cok imkan var
 
asm ile program yazmak akıl karı olmasa bile olayın mantığını kavramak için öğrenilmeli bence. Ben microC ile yazdığım kodun asm halinde gereksiz band geçişleri gördüm sonuç da her band geçişi 1 mikro saniye bu süre eğer önemliyse mikroC ile yazmak yerine derleme yaparken bu gibi durumları çözen bir C versiyonu (eğer varsa) veya programı C de bile yazsan asm de yazıyor gibi bir düzen ile yazmak gerekebilir. Ama benim hiçbir projemde 1 mikro saniye önemli olmadı. Birde pic 'in stabil çalışması için gerekli donanımsal ayarları yapmak şart ben en çok sıkıntıyı hep orada yaşamıştım. Sonuç da mikroC ile kod yazsam da diğer C versiyonları da çok uzak gelmiyor bana mesela avr programlamayı standart C versiyonuna yakın bir dille yapıyorum. Bence asm yi öğren ama asm de takılma elbette sonra C nin mantığını öğren projelerini geliştir. Pic in stabil çalışması için gerekli donanımsal ayarları hem programda hem pic üzerinde yap.
 
Merhaba arkaşlar...MikroC pro kullanan varmı?Son versiyonunu indirdim.Çok özellikleri var ama hakkında türkçe kaynak yok.Karşılıklı bakışıyoruz ama henüz icraat yok
:D akşam akşam koptum ya :D
bu arada asembly bu dillerin anasıdır kardeş
hatta şöyle söyleyim sen kod çevirirken bile ilk önce asembly sonrada hexe çevrilir kodlar. ama bastan söyleyim biraz teferruatlıdır.
 
öğreneceğin dilin kullandığın pic ile pek alaksı yok ccs dediğin c nin ekstra fonksiyonlar oluşturulmuş(pic programlama için özelleştirilmiş ticari) bir cinsidir. bölümde(okulunda) öğretilen dil ile paralel gitmen avantajına olacaktır. o zamana kadar ne yapmalıyım diye sorarsan pic in yapısını ve assembly diline girişi öğrenmen mantıklı olur nitekim ayrıntılı ve profesyonel programlamalarda assembly diline her zaman ihtiyaç duyulabilir. ancak çok zzahemtli ve düşük seviyeli olması sebebiyle genel işler için pek tercih edilmez.
 
yukarıda asm ile proton birarada tavsiye edilmiş.ikisi aynı anda aynı kefeye konulamaz. proton ve c türevi diller high level, asm ise low level bir dildir. burada high level konuşma diline yakın demektir low ise makine diline yakın anlamındadır.yanlış bir algılama varki low level dil olan asm düşük seviye diye kimse istemez olmuş. asm zor ve teferruatlı olmasının yanında yazılan malzemeye dibine kadar müdahele etmenizi sağlar. en basit bir işlem için picten örnek verelim banktan banka geçişi bile manuel yapmanız gerekir.
diğer diller high level olanlarda bir çok hazır komut arkasında macro kodlar barındırır bunlarda zaten genelde asm şeklinde yazılmıştır.yani siz komutu yazarken arkada asm çalışır. asm en zor fakat en iyi dildir kanımca.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,901
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst