sercim
Üye
Selam arkadaşlar... Tam da yeni bir konu açacaktım ki bu konuyu gördüm. Çok eski marketten aldığım havyayı kullanıyordum uzun süredir ve gayet iyiydi. Lakin, bilgi ve becerilerim biraz gelişince havyam yetersiz kalmaya ve iş parçalarına zarar vermeye başladı. Bende bunun üzerine şöyle ısı ayarlı bir şeyler alayım dedim. Fakat piyasada deli gibi klon cihaz var. Hangisi iyidir hangisi kötüdür bilemedim. Biraz araştırma yaptım tabii ki buraya yazmadan evvel ve gördüm ki galiba en iyisi weller (hiç kullanmadım ama en azından fiyatı öyle olduğunu ima ediyor). Zira aşırı pahalı. Neyse hikaye kısmını geçeyim artık. Arkadaşlar ben hobi amaçlı ve kişisel tamirat amaçlı Elektronik devrelerdeki ufak tefek hasarları, varsa değiştirilecek bir eleman onların değişimi için havya aramaktayım. Elimdeki havya devreleri yakıp karartıyor. Uygulama zamanını azaltsam lehim erimiyor arttırdığım zamanda devre yanıyor. Benim ihtiyacım şu yönde. Devrede bulunan elemanın sökülmesi, yeni eleman lehimlenmesi gibi işlerde kullanacağım bir ısı ayarlı havya düşünüyorum. Hava ısıtmalı ve lehimleme olarak tek cihazda olan tipler var fakat bunlara bir de ilave olarak lehim pompalı havya eklenmiş bir set göremedim. Böyle bir şey varmıdır ? Ben SunLine markasının 852D+ masaüstü havya istasyonunu açıkcası fiyat olarak ihtiyacımı karşılar gibi buldum ama bu markaya ait bir kalem havyayı bir kaç gün evvel rezistansı koptu diye çekmeceye geri koydum. Üstelik alalı 2-3 ay olmuştu ve ve öyle çok sık kullanmadım. Yani markadan yana endişem var. Sizlerin geniş tecrübelerine ihtiyaç duyuyorum şu anda. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Vakit ayırıp yazdığınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Vakit ayırıp yazdığınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.