elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
En ucuz olarak sizin sorunu çözecek yöntem bu bence de!Elektronik devre yaptırıp isteğinize göre de sistem çalışabilir ama hem pahalı olur hemde elektronik devre ne kadar sağlam çalışırArkadaşlar şimdi by lennt in cevabina sarildim...gerginlik sensorunu ilk defa duydum ...arastirdim biraz ...çozum olabilir...yarin firsat bulursam daha inceleyecem ...çözum bulmaya çalisan tum dostlara tşk ederim....iyiki varsiniz...
Slm devir bekcisi isinizi gormez mi bir de tekstil iplik bobinlerinde gerginlik sensoru kullanilmakta arastirin.
Ilgili davranip cevap yazano arkadaşlara müteşekkirim.Ama Ben sorunumu anlatamadim.boruyu ceken bir makina var bu makinanin donen miline(redüktör bagli) encoder bagli ...sorun şu ki boru gellmese de mil ve encoder doner ama boru gelmemektedir...yani sargi mili patinaj yPar doner ama boru iletlemez.işte bu durumda borunun ilerlemedigini goren sensor boruyu durdursun...
Boruyu çeken makina boru gelmediğinde zorlanıp aşırı akım çekiyorsa bu durumu dedekte edip boruyu durdurabilirsiniz. sistemi görmeden fazla şey söyleyemiyorum.