Harmonİkler

Peki bu Circutor u pano olarak değilde component olarak alsak olmazmı ? neden pano olarak almalıyız kardeş ? benim komp panom konvansiyonel tip yani kontaktorlu . kademe gucune goremi hibrid filtre kullanırız . veya işletmemde cok sık değisen yuk yoksa illaki kartlı anahtarlamalı sistememi gecmek zorundayız ?

Mermer kesme makinemiz Este 90kw dikey testere motoru ve 18kw yatay testere motorları ile 2,2kw ve 4kw lık yürüyüş motorlarından ibaret.
Delta marka sürücülerle beslenen ve S7-200 PLC ile kontrol edilen yürüyüş motorlarında istem dışı komutlar oluştuğu bildirildi. Testere bazen duruyor, yanlış yöne hareket ediyor vs. Yani ölümcül kazalara sebep olabilir.
İlk aklıma gelen PLC nin harmoniklerden dolayı yanlış komutlar aldığı oldu. Harmonik üreteci sürücülerin panodan elektriksel olarak uzaklaştırılmasının uygun olacağını düşündüm ve Sigorta ile sürücü arasındaki 5cm uzunluğundaki iletkenlerin yerine 100m uzunluğunda (1rulo) 4*4mm2 nym ve 2*2,5mm2 nym kablolar bağladım. Her gün tekrarlayan Arızalar sona erdi.
15 günlük arızasız bir takipten sonra harmonik ölçümü yapan bir firmaya gerekli ölçümleri yaptırdım. Uygun bir filtre takarak problemi sonlandırdım. Elk. Müh. Murat Uzuneser

acaba sizin yaptıgınız işlemin ne gibi bir yararı oldu da hormoniklerden dolayı 15 gün boyunca bir problem olmadı anlatabilirmisiniz biraz şimdiden teşekkürler:::::

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri