Hat korumasına yönelik açık tip şalter

Katılım
19 Mar 2024
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba arkadaşlar; hat korumasına yönelik devre kesici ve klasik devre kesici(açık tip şalter) arasındaki fark nedir? Siemens’te mesela air ve circuit breaker diye ayrılıyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Üstündeki ayar kabzalarını inceledinizmi ?
 

Ekli dosyalar

  • -SALTER KODLARI.pdf
    1 MB · Görüntüleme: 3
  • ABB BİLGİ.pdf
    343.3 KB · Görüntüleme: 3
  • TMŞ-KORUMA-TİPLERİ.pdf
    179.3 KB · Görüntüleme: 2
  • AYAR KABZA İSİMLERİ.pdf
    167.2 KB · Görüntüleme: 3
  • L - S - I - G - N AÇIKLAMA.jpg
    L - S - I - G - N AÇIKLAMA.jpg
    187.4 KB · Görüntüleme: 8
O Karışık bir konu ama 1 KV yukarısında havalı kesiciler kullanılır altında gerek yok basit ark hücreleri bu işi görür eğer akım yükseksede havalı kesiciler kullanılabilir burda amaç şalterin ark söndürme hücreleri ni sık ve daha uzun yapıp arkın yolunu uzatmak ve direnci yükselterek arkın daha çabuk sönmesini sağlayıp herhangi bir yangını önlemek en önemlisi kontakların ömrünü uzatmak için yapılır ... . burda şalterin içini görmüşseniz ana kontağın altında küçük yaylı bir kontak vardır o kontak ana kontaktan 50 ms önce basar dolayısıyla ilk ark orada oluşur ordan bu ark ark söndürme hücrelerine doğru kayar bu kontak yüksek akıma 50 ms dayanabilir bu nedenla ana kontakta çok ark olmadığından kontaklarda hasar yıpranma daha az olur hava kesicili olanlarda bu arka ekstradan üflenir ama bu 1 kv altında kullanılan bir uygulama değildir ..
eğer her hangi bir açık tip şalterin üst araksında ki bu hepsinde aynıdır 2 tane büyük yıldız vidalı ile tuturulmuş kontak sayısına göre ark hücreleri vardır bunları sökersen mekanizmayı daha iyi görebilirsin . söküyorsun çıkıyor zaten ark hücresi ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,994
Mesajlar
922,365
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst