Havai Hat Arıza

og gerılımhattında telkopulugunu tel dusmesını hattıgezerek emın olabılırsın amaonceden bunu gorebılmen mumkun kesıcıye baglırolen hattı actırdıgı zaman toprak rolesının ıkaz lambası yanar asırıakım lambası yanarsa ya faz cakısması vardır yada hattın uzerındekı trafolardan bırısı yanmıs demektır bu turarızalardan bırdefadan fazla enerjı verılmemelıdır kesıcıyı patlatıp kendınıze zarar verebılırsınız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın emrah darma adlı üyeye yapmış plduğunuz detaylı ve samimi açıklamadan dolayı kendi adıma çok teşekkür ederim.keza anlattıklarınızdan bende faydalandım.yıllarca bu mesleği yapmayıp hasbel kader şansında yardımıyla bir osb de arıza Bakım ekibinde iş buldum ekat sınavını zorda olsa kazandım ama tecrübece çok eksiğim var bu siteden okuduklarımla tamamlamaya çalışıyorum.orta gerilimle ilgili size basit gelebilecek benim içinse hayati olan birçok sorum olabilir zaman içinde size danışmak isterim.kıymetli tecrübelerinizi benden esirgemezseniz çok minnettar kalırım saygılarımla
 
acık şebekelerde o.g hatlarında sık sık açma olabilir bu kuş çarpılması olabilir veya şarlı hava tablocu hat açık ihbarı aldıktan sonra bir süre bekler ihbar yoksa hattı bir kere dener
km lerce hattı her defasında gezmek imkansızdır hat tutarsa sorun yok tekrar acarsa o zaman hat gezilir
 
Arkadaşlar bazı rölelerde 74TCS özelliği vardır. Açma devresi denetimi:arızanın kesiciden mi,yoksa kesici ile röle arasındaki bağlantıdan mı olduğunu tespit eder. Thytronic pro-na11 rölesinde bu özellik mevcut.
Bir de havai hat arıza gösterge cihazı var. havai hatta kolay monte edilebilen bir cihaz.İstediğiniz direkler arasına takıyorsunuz arıza olduğunda kırmızı yanarak ikaz veriyor.bu kırmızı yanan cihazları takip ederseniz arıza noktasını bulabiliyorsunuz.Horstmann ' da bu cihazlar mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,932
Kullanıcılar
450,945
Son üye
brkoztml

Yeni konular

Geri
Üst