Havai Hat Arıza

keyf72 ' Alıntı:
beyler bu arkadaşın kullandığı role kısa devre akımını gösteriyorsa arızanın sebebinide gösterir.

Sn.keyf72 ;
Arızanın sebebini gösteren role var derken neyi imaa ettiniz onu anlayamadım,ayrıca bütün fider koruma rolelerinde aşırı akım ve toprak koruma vardır.
Sn.darma ;
örnegin A fazı aşırı akım ani toprak geçikmeli diye açar misalen yazdım bunu,sanırım faz toprak arası derken bundan bahsettiniz.
Saygılarımla;
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Doğrudur röle topraktan ani olarak açıyor açmasınada arıza devam ediyormu hattı gezmeden bunu bulabilmenin bir yolu varmı. Tekrar hattı beslediğimizde arıza devam ediyorsa türbinler çöküyor.
 
Sn.darma ;
Bunu daha öncede belirtmiştim,indüksiyon geriliminden felan bahsetmiştim hatırlar iseniz zannedersem hatırınızda kalmadı.
Peki söyle yapalım ozaman,siizin kesiciniz devamlı olarak yani arıza dışında topraktan açmıyor degilmi,siz budurumda kesici açtıktan sonra hattın giriş ayırıcısını ( bara ayırıcısı ) açıp öncelikle denenmesi gerekiyor ise hattı boşta deneyin tutarsa zaten sorun yoktur,tutmaz ise hattaki arızayı hat boyu gezerek bulmaya çalışın ve daha sonra arızanın çözümlenmesinden sonra gönül rahatlıgıyla enerjinizi verin.
Olmazsa,bu konuyu özel olarak görüşelim,msn adresimi kaydetmişsiniz bende ekledim.
Saygılarımla;
 
Sn. blacktooth dediğiniz işlemleri yapsak ve sorun olup olmadığını anlasak çok güzel olur olmasına da bu işlemleri yapmak ne kadar sürer. 3- 5 -10 ... dakika? Benim ilk sorduğumda da belirttiğim gibi zaman bizim için çok önemli. Yani çok bişeymi istiyorum bilmiyorum ama
1. Kısa sürede
2. Arızanın devam edip etmediği bulunacak

Ayrıca evet özelden de görüşücez inşallah.
 
Sn.darma ;
Bu tamamen sizin yada bu işlemleri yapacak olan kişinin pratikligine baglı olarak degişir,dolayısı ile belli bir süre vermek çok dogru olmaz.
Saygılarımla;
 
senin istediğin bir sistem var arkadaşım bizde hat radar ı deriz buna boş hatta bağlanır ve arızayı tespit eder arısa varsa ekipler gider hatta mesafe tahminide yapar
 
Sn.hsnuys ;
Söylediginiz bu sistemden bahsedermisiniz bize biraz,çalışma prensibi nedir ,neye göre çalışır,hangi durum ve koşullarda denenir,sisteme nasıl baglanır ve ne gibi yerlerde kullanılır.
Saygılarımla;
 
tamolarak verebileceğim döküman yok elimde fakat kullanımını anlata bilirim. Herhangi bir arıza sonrasında açan hat ta bağlanır. cihaz üzerinden gerilim verilir ve faz faz arası faz toprak arası arıza ortalama mesafe ile tespit edilir. teiaş ta bunun eğitimide veriliyor
 
Sn.hsnuys ;
Anladım,sizin hat radarı tabirinde bulundugunuz sistemi biz yeraltı kablolarında kullanıyoruz,bu sistemle hatta d.c. 10000 volt tatbik edilerek hattaki kopugun veya kısa devrenin nerede oldugu buluyoruz ( yani izalasyon testi diyebiliriz ) ayrıca çok pahalı ve mobil bir sistemdir.
Fakat şunu belirtmek isterimki bu sistem hattaki arızayı teyit etmek ve arızanın mesafesini ögrenmek için mobil olarak kurulan bir sistemdir.
Saygılarımla;
 
o dediğin cihazıda biliyorum bir minibüsün içinde oluyo o değil dediğim alet bir kişi taşıya bilir bizimkini ben kullan madım ama hat ekibi kullanırken gördüm havai hatta kullanılıyo ve kullanımı da kolay bir makina teiaş soma da mühen dis arkadaşlara eğitimini de veriyor sanırım teiaş haricin de kullanan da yok ben şimdi izin deyinm döküman lar elime ulaşınca sizin lede paylaşırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,286
Kullanıcılar
451,017
Son üye
Ozerbil

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst