Helios 160 İnverter Kaynak Makinesi

ugur104073

Üye
WhatsApp Görsel 2024-12-29 saat 15.50.00_8dc87b07.jpg

Arkadaşlar makine açılıyor fakat overload lambası yakıyor yani korumaya geçiyor anladığım kadarıyla igbt shotky diyotlar sol taraftaki transistörler hepsini devreden ayırıp ölçtüm sürücü devresinde sorun var sanırım çıkışta hiçbirşey yok k.ohm seviyesinde çıkışları sürücü devresi tarafında çok bi tecrübem yok yardımlarınızı bekliyorum.Entegre de elimde vardı değiştirdim yine birşey değiştirmedi ...

L5991A yı değiştirdim evet onda çıkış var makinenin bir seviye göstergesi ve amper ayar potansı var potu çevirince gösterge düşüp artıyor bu trafoda çıkış olmasa sanırım overload ışığı yanmaz yada gösterge böyle ayarı değiştirdiğini göstermez diye düşünüyorum
L5991A yı değiştirdim evet onda çıkış var makinenin bir seviye göstergesi ve amper ayar potansı var potu çevirince gösterge düşüp artıyor bu trafoda çıkış olmasa sanırım overload ışığı yanmaz yada gösterge böyle ayarı değiştirdiğini göstermez diye düşünüyorum seri lamba devremi kullanıyorum eldivende takıyorum sağol dostum

artık yorum yapmayacağım, voltajı var olması, doğru voltaj olduğunu göstermez. yolunuz açık olsun.
dostum ben düşüncemi söyledim ölçüp yazayım tecrübem olmadığını da yazdım. Tavır almanı istemem :)
trafoya 220v giriyor 17 v ac çıkıyor küçük bir köprü diyot tan 19. 3v dc olarak çıkıyor
ayrıca trafonun alt köşesinde iki adet cap var biri büyük biri küçük. büyük olanı sanırım köprü diyot regülesi için 19. 2 var diğer küçük kapasitör 3 ayaklı bir voltaj regülatörünün çıkışı sanırım onda 13.8 var

Son düzenleme:
dikey olan küçük kart sanırım sürücü kart onun yanındaki de gateleri ondan aldığı voltajla süren trafo sanırım (sarı) bu trafonun giriş ve çıkışlarında birşey göremiyorum

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,210
Kullanıcılar
453,374
Son üye
mrfaruk

Yeni konular

Geri