Her 2 uçta da elektrik var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan varstas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

varstas

Üye
Merhaba,

Banyoda 1 adet tavanda 1 adet de duvarda aydınlatma için bağlantı var..
- Tavandaki duyda bir led ampül takılı.
- Duvarda ise 2 kablo çıkıyor ve bunlara klemens atılmıs her hangibir aydınlatma bağlı değil.

Ben duvardakine bir aplik bağlamak istedim.
-> Anahtarı kapatıp, klemensin uçlarını kontrol kalemiyle kontrol ettiğimde 2 ucunda da kontrol kaleminin ısığının yandığını gördüm.
-> Anahtarı açıp kontrol ettiğimde sadece 1 ucunda kontrol kaleminin ısığının yandığını gördüm.
-> Tavandaki led lambanın duyunu kontrol ettiğimde böyle bir durum söz konusu değil. Anahtar kapalıyken 2 uçta da elektrik yok, anahtar açıkken de sadece 1 uçta elektrik var.
-> Banyodaki prizleri kontrol ettim onlarda da bir problem yok, sadece 1 uçta elektrik var.

Ardından apliği bağladım.
-> Apliği bağladıktan sonra, tavandaki duy da bozuk sekilde davranmaya basladı. Anahtar kapalıyken her 2 uçta da elektrik var. Açıkken sadece 1 uçta elektrik var.
-> Prizler normal davranmaya devam ediyor, sadece 1 uçta elektrik var.

Problem nerden kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Sizin sistem nasıl ?

Tekli anahtar ile iki lamba ( tavan ve aplik ) aynı anda lamba yanma tesisatı .

Son düzenleme:
Elektrik bilgim çok kısıtlı, yok denecek kadar az. Ancak söyle bir tahminde bulunuyorum. Sistemde bir problem yok, çünkü anahtarı açtığımda sistem olması gerektiği gibi 1 ucunda elektrik oluyor diğer ucunda elektrik olmuyor, eğer nötr kablosunda problem olsa böyle olmazdı diye tahmin yürütüyorum.

Anahtar kapalı iken 2 uçta da kontrol kalemi yansa da aslında anlamlı bir voltaj olmuyor diye tahmin ediyorum. Bir multimetrem olsa çok daha kolay olacak.

Eğer nötr bağlantısında bir problem olsa, anahtar açık konumda iken kontrol ettiğimde 1 uçta kontrol kaleminin yanması diğer uçta yanmaması durumu olusmazdı, doğru mudur?

Yardım eden herekese çok tesekkür ederim.

güzel insan, kontrol kaleminin gösterdiği ışık canlı voltajın olduğunu göstermez. bir test/ölçüm aracı değildir. nerelerde yandığını bir bilsen ona ince tornavida gibi çalıştığı için teşekkür edersin.
şimdi yeni nesiller var biraz daha güvenli, dokunduğunda dijital ekranda voltaj bilgisi görüyorsun ben onlara bile güvenmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…