Herkes okusun. Önemli bir haber

sayın ustam, çok güzel bir noktaya parmak bastınız. böyle (ben yine banlanayım) embesillere cevap verdiğim için ban yedim. bir de kendi yaptıkları yanlışları bile bile bizden onay bekleyenler, olumlu cevap bekleyenler var. bazen cevap yazarken zorlanıyorum. bir çok konuda nerdeyse alt yazı geçerek açıklama yapıyorum. bu arada söyleyeyim AC Elektrik ve elektronikte forumun en cahili benim. ben çarpıldım dediğimde bana inanmıyorlar, taş*k geçiyorum sanıyorlar. internetin bilgi çöplüğünde, doğru bilgiyi bulmayı kolay sanıyorlar. her şey bas tuşuna al bilgi modunda gidiyor. bilgi ve beceri o kadar kolay değil bunu anlamıyorlar. şimdi hükümet intagramı yasakladı. millet ağlıyor filan. acaba bizler ne kadar cahildikte instagram olmadan yaşadık. kaç kişi kaldık mektup yazan, ailesinden sevdiğinden haber bekleyen? manyetolu telefon ile haberleşen kaç kişi var? yada kaç kişi biliyor ve hatırlıyor? televizyonsuz hayatı hatırlayanlar? radyonun gücünü hatırlayanlar? ansiklobediye sahip olan kaç kişi var? hepsini geçtim, kütüphaneye giden kişilerin sayısı kaç?
sonra fişi çekmeden tamir yapanı elektrik çarptı öldü diye hem üzülelim hem tartışalım. kimse kusuruma bakmasın ama ben gidene üzülmüyorum. kişi kendi sınırlarını bilmeli.
KITAP, KUTUPHANE, RADYO nedır bunlar baba..
 
KITAP, KUTUPHANE, RADYO nedır bunlar baba..
artık tarihin derinliklerine kaybolmuş değerler. lisede ikmale kalmıştım, sene sonunda ikmal sınavına girip sınıf geçebilecektim. ekmek parası balıkta çalışmaya başladım. sefer çıktık en az 45 gün sonra geri dönecektim. bir cuma günü akşam radyoda ajansını dinlerken, pazar günü ikmal sınavlarının yapılacağını öğrendim. bulunduğum yerden en yakın yerleşim birimine gidip bodrum'a gelmem üç günlük yol ve zaman dilimiydi. tabii ki sınava giremeyip sınıfta kaldım. galiba kırk küsur sene önceydi. kitap hani bir derece güncel diyelim. ya kütüphaneler??? o sessizlik, üye olmak, sınıf ödevi yapmak, araştırmak, kaçmak ve kafa dinlemekti. şimdi öyle yerler var mı acaba?
aaa ben üçünü de bir paragraf içinde kullandım.
 
Çok çok üzücü bir haber, olayın oluş şeklinde büyük bir tedbirsizlik ve bilgisizlik var hiç kuşkusuz ki.

Bu olayın ölümle sonuçlanan şekle nasıl geldiğini düşünmeye çalışırsak eğer; PSU' nun yasak (riskli bölge) olan şebeke voltajının aktif olduğu PSU iç kısmına direk elle temas gerçekleşirken diğer elle ise kasadan kuvvetli topraklanmanın el temasıyla sağlanarak 220 volt AC' nin tehlikeli amper sınırlarını aşarak gencin kalbinden geçmesiyle bu çarpılma ve kesin ölümün oluştuğunu düşünüyorum. Babasının ise ölmeyip yaralanması olayında ise onun sadece oğlunu kurtarmak için bir eliyle ona temas ederek bir elinden faz diğer elinden toprak akımının oğlundan geçtiği derecede çok kuvvetli ve ölümcül riskle geçmediği için yaralanmakla kaldığını düşünüyorum.

Topraklı prize PC kasası topraklı fişi (power kablosu) takılı iken hiçbir şekilde PC'nin PSU saç kapağı açılmamalıydı, bu halde müdahale etme durumu kesinlikle olmamalıydı. Çok büyük tedbirsizlik ve AC şebeke elektriği hakkında da ön bilgisizlik mevcuttur.

Şebekedeki AC Elektrik akımı hatayı şartlar çok uygun bulduğunda (yakaladığında) asla hata yapan bu kişileri affetmez, kesinlikle öldürür. Amatör olarak veya elektrik bilgisi çok yetersiz olanların elektrik-Elektronik cihazlarını tamir işlemine girişmeden önce bunu bir kere daha bu yaşanan acı olaydan ibret alarak düşünmelerini tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Mesajlar
930,545
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst