Elbruz
Üye
Arkadaşlara katılıyorum, Elektrik uzmanlık alanım değil, öğretmenim ama atanmadan önce bununla ilgili bir tecrübem vardı, büyük bir zincir teknoloji mağazasında bir dönem çalıştım, mağazada depo ve personel odasına giden koridora açılan bir aluminyum kapı vardı, abartmıyorum o kapıyı her açışta kapının büyük koluna dokunduğumda çarpılıyordum ki bazen gerçekten kolumu titretecek kadar çarpıyordu. Diğer arkadaşlar da aynı olayı yaşıyordu ama kimisi şikayetçi değildi. Çareyi kapının kolunu tamamen koli bandıyla sarmakta bulmuştum.
Ama bu sefer de içerde odadaki lavaboda unutup da musluğa birden dokununca o da titretecek kadar çarpıyordu, ancak musluğa gitmeden büyük metal raflara dokunup sonra musluğa gidince bişey olmuyordu.
Sebebini hep merak etmişimdir, bu kadar nasıl elektrik yüklendiğimizin, acaba mağaza içinde onlarca Elektronik cihaz yüzünden mi oluyordu diye düşünürdüm.
Ama bu sefer de içerde odadaki lavaboda unutup da musluğa birden dokununca o da titretecek kadar çarpıyordu, ancak musluğa gitmeden büyük metal raflara dokunup sonra musluğa gidince bişey olmuyordu.
Sebebini hep merak etmişimdir, bu kadar nasıl elektrik yüklendiğimizin, acaba mağaza içinde onlarca Elektronik cihaz yüzünden mi oluyordu diye düşünürdüm.