Hidrofor seçimi

veysel28

Profesyonel Üye
Arkadaşlar kolay gelsin ben üç kata kadar basacak bir hidrofor alacam hidroforu şebekeye (su şebekesi) bağlamak zorundayım şebekenin suyu kesilince motorun susuz çalışması önlenen hazır hidroforlar varmı.Teknik bilgi marka ve fiyat konularında bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler.

Arkadaşlar yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Cevap bekliyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar kolay gelsin ben üç kata kadar basacak bir hidrofor alacam hidroforu şebekeye (su şebekesi) bağlamak zorundayım şebekenin suyu kesilince motorun susuz çalışması önlenen hazır hidroforlar varmı.Teknik bilgi marka ve fiyat konularında bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler.

Öncelikle bu soruna cevap vermek zor. Üç kata kadar basacak bir hidrofor almak istiyorsun. Katlarda kaç daire dükkan var bunları bildirmen gerekir. ayrıca bu bilgilerle tanınmış marka ürün satan yere gitsen oda size yardımcı olur. buradan alacağın hidrofor bilgisi kafanı karıştırır. çünkü bina yüksekliğide belli değil
Ayrıca yukarıdaki bilgiler ile satıcıya gidersen oda sana bir hidrofor önerir alırsan olmazsa satıcı kendisi önerdiği için değiştirmek zorunda kalır. ama sen tercih edip ürünü alırsan elinde kalır.

SN. amasyalı öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Haklısın en sağlamı senin dediğin gibi ama bunu merak ediyorum hidroforu şehir şebekesine bağladığım zaman (deposuz) hidroforun susuz çalışmasını önleyecek bir eleman varmı.Tabi çatıda depo var bunu şamandırayla kontrol edebilirim fakat şehir şebeke suyu kesilirse ne olacak o yüzden bunu algılayacak bi eleman lazım olacak kanaatindeyim.

onun kolayı şehir şebeke suyuna basınc şalteri koyarak 0-1 atü arası ayarlayarak sistemi durdurur veya çalıştırırsın Yada şehir giriş borusuna bir delik açıp borunun yarısını gececek şekilde bir elektrod takıp sıvı seviye rölesini tek elektrodlu olarak çalıştırabilirsin şehir suyu kesildiğinde boru içinde su yarıya kadar düşünce elektrod sistemi stop ettirecektir. yalnız boru ağzına elektrod ile pompa arasına çek valf koymayı unutma. pompadan geri gelen su elektrodu altatabilir. elektrod olarakda benzinli arabaların bujilerini dik şekilde monte ederseniz çok iyi görev yapacaktır.

Son düzenleme:
onun kolayı şehir şebeke suyuna basınc şalteri koyarak 0-1 atü arası ayarlayarak sistemi durdurur veya çalıştırırsın Yada şehir giriş borusuna bir delik açıp borunun yarısını gececek şekilde bir elektrod takıp sıvı seviye rölesini tek elektrodlu olarak çalıştırabilirsin şehir suyu kesildiğinde boru içinde su yarıya kadar düşünce elektrod sistemi stop ettirecektir. yalnız boru ağzına elektrod ile pompa arasına çek valf koymayı unutma. pompadan geri gelen su elektrodu altatabilir. elektrod olarakda benzinli arabaların bujilerini dik şekilde monte ederseniz çok iyi görev yapacaktır.

Bana göre tek elektrot olmaz... En az iki elektrot olmalı...
Pratikte, deposuz hidrafor sistemleri tercih edilmez. Çünkü şebekeden gelen suyun debisi muammadır. Hidrafor seçimi ve seçilenin sağlıklı çalışması zordur...

Neden olmasın. Alt elektrod ucunu şebeke borusuna devam ettirici ve start ucunuda elektroda bağladınmı olur. çok ince noktalara inmek istemedik. sıvı seviye rölesi alınca kullanma klavuzuna bakar çözer diye düşündük.
Hidroforu direk bağladığınız zaman şebekedende emiş yapacaktır. Santrüfüş pompa gibi çalışır

Bana göre tek elektrot olmaz... En az iki elektrot olmalı...
Pratikte, deposuz hidrafor sistemleri tercih edilmez. Çünkü şebekeden gelen suyun debisi muammadır. Hidrafor seçimi ve seçilenin sağlıklı çalışması zordur...
Evet ama depo çatıda ve çatıya su basmıyor basınc düşüklüğünden.Onun için bu yola başvurmak zorunda kaldım.Bu ramazanda susuz kalmak kolay değil.

Forum istatistikleri

Konular
129,806
Kullanıcılar
452,608
Son üye
murat620

Yeni konular

Geri