Hikvision Smart Hybrit Light Problemi

Merhaba Dostlar.
Bir süredir Hikvision kameralarım ile ilgili problem yaşıyorum. Derdimi Hikvision Support'a da anlatamadım, hazır cevap veriyorlar. İnşallah en kısa sürede çözüm bulup renkli kameralarıma kavuşabilirim.
Şimdi Hikvision DS-7104-K1-HGHI model kayıt cihazı kullanıyorum. Eskiden Dahua HAC B1A21P kameralarım vardı ve bunları söküp yerine hem ir led özellikli hem de renkli gece görüşü özellikli Hikvision Smart Hybrit Light kameralar aldım.
Ve sorun bundan sonra başlıyor.

Kameralarımın modelleri şu; 2'si bullet diğeri ise Dome kamera.,
Hıkvısıon DS-2CE16D0T-EXLPF 2mp Smart Hybrid Light Bullet
Hıkvısıon DS-2CE76D0T-EXLPF 2mp Smart Hybrid Light Dome

Öncelikle Dome kameramın montajını yaptım ve kayıt cihazımın Ekran menüsünden Yardımcı Işık Desteği menüsünden renkli gece görüşü özelliğini açtım ve kameranın önünü kapatarak test ettim, sorunsuz bir şekilde çalıştı.

Aynı markanın aynı model bullet kamerasının montajını yaptım ama gel gelelim ki Yardımcı Işık Desteği menüsünde desteklenemiyor uyarısı vermeye başladı.
İki kamerada aynı marka ve aynı model. Dome kamera olanı renkli gece görüşünü desteklerken, aynı modelin bullet kamerası renkli gece görüşü desteklenmiyor uyarısı veriyor ve siyah beyaz gece görüşü modunda çalışıyor.
Kayıt cihazının yazılım güncellemesini kontrol ettim yazılım son sürümde.
Kablolar yeni sayılır, S-Link 2x0.50 kaliteli kablo. Mesafede çok uzun değil. Maksimum 20-30 metre.
Sistemde 4 kamera var Adaptör 12V 12.5A.
Sorunun kaynağı nereden olabilir

Sorunu satıcıya ilettiniz mı? Bir arkadaşımda benzer bir sorun var, beyaz ledler iki kamerada gelişi güzel devreye girdi. Sonrasında onlar da bir daha gece renkli görüntü vermedi. 6 adet bulletin kameralı sistem. Yer uzak olunca tekrar bakamadım. Kameralara gelen beslemeden şüpheleniyorum.

güzel insan, beslemeniz yeterli değil gibi görünüyor. fabrika, otel gibi yerlerde kurulum ve bakım yaptık. bazı durumlarda tam verim almak için bir tek kamerayı bile ayrı beslediğimiz oldu. (zoom ve gece renkli görüş özelliği olan) besleme kapasitenizi varsayılan tüketim örnek 10 amperse minimum 25-30 amperle beslemenizi tavsiye ederim. hatta mümkünse bir tek besleme değil, kamera sayınıza göre 2-3 adet besleme kullanmakta yarar var. besleme kaynağına yakınlık uzaklık durumuna göre de beslemeyi kameranın yanına koymakta fayda vardır. denenmiştir, tecrübe edilmiştir.

Forum istatistikleri

Konular
129,853
Kullanıcılar
452,712
Son üye
berkaykara1

Yeni konular

Geri