HMI şifre gizleme algoritması

vedony

Üye
Merhaba, TIA portal üzerinden KTP400 programlıyorum. Bir yerde I/O Field ile 4 basamaklı bir şifre girişi yapıyorum. Şifreyi yazarken rakamların görünmesini istemiyorum. Yıldız veya nokta görünmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Bir butona vs kullanıcı hesabı yetkilendirmesi yapacaksınız ancak o da Siemens de kullanıcı adı ve şifre şeklinde mümkün. Benim bildiğim başka bir yolu yok..

Şifreyi dinamik bir algoritma olarak yapabilirsiniz örneğin HMI saati 09:12 ise şifreyi tersten 2190 şeklinde PLC içerisinde hmi saaatine bakan bir algoritma veya daha farklı bir algoritmayla(tarih,gün vs.) kontrol edebilirsiniz. Böylece şifreyi gören biri 1 dk veya 1saat sonra şifrenin değişeceğini bilemez.

Son düzenleme:
Şifreyi dinamik bir algoritma olarak yapabilirsiniz örneğin HMI saati 09:12 ise şifreyi tersten 2190 şeklinde PLC içerisinde hmi saaatine bakan bir algoritma veya daha farklı bir algoritmayla(tarih,gün vs.) kontrol edebilirsiniz. Böylece şifreyi gören biri 1 dk veya 1 gün veya 1saat sonra şifrenin değişeceğini bilemez.

bu algoritma konusunu biraz daha açabilir misiniz? mantıklı bir uygulama olur ama nasıl yapabilirim?

Mantığını anlatmak gerekirse HMI daki 09:12 saat verisinin PLC nereye yazıldığı bulunacak, daha sonra maskeleme yöntemi(bilmiyorsanız araştırın) kullanarak veya direk erişilebiliyorsa dakika ve saat verileri okunacak, örneğin 2 rakamını okudunuz 2x1000= 2000, 1 rakamı için 1x100=100, aynı şekilde 9x10=90, 0x1=0 verilerini elde ettik, elimizde 2000+100+90+0 =2190 sayısı var bu sayıyı girilen şifre ile karşılaştırıp login işlemi yapılabilir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri