sayın bursa dünyada panasonic, delta, honeywell, lg, gibi sağlam kurumlar dediğiniz gib mühendislik ve anahtar teslimi yapan firmalar. benim kızdığım sadece insanları sadece bir markaya bağımlı yapmaları. zaten fazlada söylenecek bir şey yok. hatırlarsnız microsoftada kartel kurduğu için dava açılmıştı ve tazminat ödemişti. insanlar kafalarını kaldırıp bir baksa varya diyeceklerki biz ne kadar yanlış yapmışız. şimdi ben bir 40 tane cihazı kontrol edip alarm durumunda sms çeken ve gelen mesaja göre sistem değişkenlerini istenen numaraya gönderen bir proje yaptım. toplam maliyetim panosu,4.7 dokunmatik operatör paneli, I/O ları falan filan taplam 1200$ a maloldu. bu işi ben siemensle yapsaydım altından kalkamazdım her halde. kullandığım plc israil malı kaliteli bir şey. opratör paneli on board I/O, yazılım, programlama kablosu, cd si, ücretsiz bir sürü fazydalı yazılım, mesela plc nin içinde data tablosu yapıp excell den çıkış alabilme, ücretsiz uzaktan erişim yazılımı, excell için makro programı, opc hepsi tek bir paketin içinde.