Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar, home ofis otomasyon işi yapmak istiyorum bu işi yapmak için belge vs. gereklimidir ? maliye ile başım belaya girebilir mi diye düşünüyorum bu şekilde çalışan arkadaşlar var ise yardımcı olursanız sevinirim
sayın @eraycxhome ofis kurmanın normal firma kurmak ile arasında pek bir farkı yok. sadece ofis kirası ödemiyorsun. vergiler vs diğer herşey aynı
şahıs firması kurarsan kurulum maliyeti 2000 3000 tl arasında.
ayda hiç fatura kesmezsen 30 tl civarı damga vergisi ve 50 - 70 tl civarında muhasebeci masrafın var. evde olacağın için Elektrik, su vs masraf saymıyorum
fatura kesersen aylık %18 kdv, 3 ayda birde 3 aylık gelirinin %15 veya %20sini gelir vergisi olarak ödüyorsun.
arkadaşlar birşey daha kafama takılıyor bu otomasyon için kişisel şirketi kurarken ustalık belgesi veya işyeri açma belgesi gerekiyor mu ben Elektrik teknikeriyim ama işyeri açma belgem yok daha 5 ay biryerde çalışmam gerekiyor belgeyi alabilmek için. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim