HPWM sorunu

arkadaşlar hpwm komutunu kullanarak diğerk komutlar devam ederken pwm ile baska bir şey çalıştırmak istiyorum ancak olmuyor:
BASLA:
FOR SABIT=255 TO 0 STEP -5
HPWM 0,SABIT,5000
PAUSE 100

IF PORTB.1=1 THEN BILGI=BILGI+1: GOSUB LED_YAK
DUR=1
IF BILGI=13 THEN BILGI=0
NEXT
GOTO BASLA

Teşekkürler

diğer programlara geçiyorum ama cok yavaş çalışıyorlar.simülasyonda boyle gözüküyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
slm.
Define komutu ile ayarları yapmış oldugunuza emin olun.
Pic'in pwm bacagını kullandıgınıza emin olunuz.
PWM çıkışına 1k + 10mikrofarad kondansator yani filtre yapınız.
simülasyonda kullandıgınız ledi analog tip olarak seçin.
20mhz de çalışmanızı öneririm.
Simulasyona güvenmeyin.Yanıltabilir.Gerçekte deneme yapınız.
kolay gelsin.

hpwm komutu dahili pwm mi üretiyor yoksa yazılımsal mı üretiyor?0,pwm kanalı nasıl birşey?

@baba23
hpwm komutu dahili pwm mi üretiyor yoksa yazılımsal mı üretiyor?0,pwm kanalı nasıl birşey?
Hpwm dahili modulden pwm sinyali üretiyor.
@0 veya 1 fark etmiyor ikisinide yazsanız ilk kanaldan sinyal üretiyor

@askb dedğiniz gibi gerçekten gerçek bir devre üzerinde denedğimde problem olmuyor

ama simülasyonda yavaşça sönn led geçekte sürekli yanık duruyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
led'in üzerine gelip önce sag sonra sol tıklayıp özellik penceresinden analog yaparsanız sanırım olur.denemedım ama olur dıye tahmın edıyorum.Kolay gelsın.

yok onları biliyorum zaten onlar cok önceden ayarlıydı.ledli bi devre yaptığım zaman once onlara dikkat ederim zaten.next komutunu yanlış yere koyduğum için olmadı.srunu halletim.ilgileriniz için teşekkür ederim

yine sorun çıktı.hpwm programı diğer uzun alt programlara girince hpwm programı doğru duzgun çalışmıyor.yani diğer buona bastıkca program değişiyr hpwm programıda bu butonun olduğu blogun iççnde.butona bastıgımda uzun bir programa geldiğinde pwm pinindeki led sürekli yanık kalıyor.acil yardım lütfen
teşekkürler

Programın son şeklini eklememişsiniz.
Ayrıca bu kısımda yapılmak istenen tam olarak nedir, belirtmeniz lazım. Algoritmayı açıklayın, ona göre çözüm önerelim.

bakın programın çalışması şöyle,
bir buton var butona bastıkca 4 değişen animassyonlar var 12 animasyon var.bu animasyonşlar çalışırlken ayrı 2 ledin yavaşca sönüp birden yamasını istiyorum.bu yavasca sonme olayını tek program olarak yaptığımda sorun olmuyor.ana programın içine kattığım zaman ilk 2 programı gectikten sonra hpwm deki led donuk kalıyor.(ilk ki program ledi yakıp sondurme burada program cok kısa oldugu içiçn sorun çıkmıyor)diğer uzun programlara atladığı zaman sorun yaşıyorum.
bana hpwm kullanımna ait uzun program örnekleri verebilrsenizde sorunu çözwebilirm

Forum istatistikleri

Konular
130,166
Kullanıcılar
453,294
Son üye
MEGATRO

Yeni konular

Geri