Hurda Amplinin Başına Gelenler

Tamamdır o halde yarın fırsat bulabilirsem diğer devreleri de hazırlarım hocam. Montajdan önce ve sonra fotoğraf eklerim yine

Tamamdır o halde yarın fırsat bulabilirsem diğer devreleri de hazırlarım hocam. Montajdan önce ve sonra fotoğraf eklerim yine
Tamamdır.
Montaj prosedürleri ecik hassas olduğu için talimatlara göre hareket etmelisin.
Yoksa köteklenebilirsin
Sasen'in amplisinde olduğu gibi sırayla montaj planı yapmalıyız.
Sen de @sasen1 gibi bu projeyi başarabilirsen guduruk bir vaziyette dinleyebilirsin.

Yamyam hocam kalan diğer devreleri de bastım bugün. Monitör kartını ne kadar uğraşsam da hatasız basamadım. Her denememde yol düzenlemesi gerekli oldu. Kalemle çizince de düzgün görünmüyor ama artık idare edeceğim.
Sanırım uzun ve ince olan yolları basması daha zor çünkü hep konnektörlerin yollarında hata çıkıyor Son denemede düzgün bir kart çıktı sanıyorum.

Kartların kenarlarındaki atık bakır kısımları kesip düzenleyeceğim. Şimdi tüm bu kartları lehim kaplayayım mı? Sonrasında monitör kartını hazırlayacağız değil mi?

Ampli psu devresine geçince bendeki kondansatörler için özel delik açmam gerekecek. Bunu hiç planlamamıştım

Kartların kenarlarındaki atık bakır kısımları kesip düzenleyeceğim. Şimdi tüm bu kartları lehim kaplayayım mı? Sonrasında Monitör kartını hazırlayacağız değil mi?
Lehim kaplayabilirsen iyi olur. Korrozyon azalır.
Kartların kenarlarını kesmek pek mantıklı değil.
En iyi mantık zımpara ile kart yüzeyini sıfırlamaktır. Ancak bu iş için de tecrübe gerekmektedir, çünkü zımparalarken kart kenarı bombe yapabilir.

O kondansatörü kullanacaksan ampli PSU kartını yeniden basmanı öneririm.
Çünkü o kondansatörün karta lehimlenebilmesi çok zordur.
Ya da uygunsa delik montajlı kondansatörlerden alabilirsin.

Kenardaki bakırlar devreyi ütüleme esnasındaki sıcaklıktan dolayı eriyen bantlardan dolayı oldu. Diğer yolları bozmamak için devre yollarını bantlayıp kenar kısımlara zımpara yapabilirim sanırım elimdeki ufak motorla.
Tüm devrelerde kısa devre olup olmadığını kontrol ediyorum şuan. Eğer kısa devre yapmıyorsa çaresiz olarak böyle de bırakabilirim.

PSU için elimde bunun iki katı büyüklükte ama aynı değerde bu amplinin kendi kondansatörleri de vardı. Onları da kullanabiliriz fakat onlar da 3 bacaklıydı

Ben devreleri lehim kaplayıp geliyorum hocam. Sonra delme aşaması var.

Önce del sonra lehim kapla.

Yamyam hocam durum kötü. Bugün Monitör kartının elemanlarını lehimlemeden kart üzerindeki yerleşimlerini kontrol ettim.
Bendeki WIMA 100n kondansatörlerin bu karttaki yerlerine sığmadığını fark ettim. Karttaki delik aralığı 5mmden fazlaymış. Şimdi kartı yeniden mi basayım yada 5mm için boşta delik açıp bakır tarafından mı birleştireyim? Alt kısımdan ek yapmadan birleşiyor direkt.
Farklı değerde kondansatör de olmaz sanırım çünkü neredeyse tüm malzemeler 5mm bacak aralığına sahipler.

33pF için şu kondansatörleri kullandım.

100n Çok aktif değil. Röle darbesini bastırmak için.
Bacağını birleştiriver sorun olmaz.
O dirençler 51k mı ölçtün mü. Ölçmediysen KÖTEK geliyo.

100n Çok aktif değil. Röle darbesini bastırmak için.
Bacağını birleştiriver sorun olmaz.
O dirençler 51k mı ölçtün mü. Ölçmediysen KÖTEK geliyo.
Evet hocam grup 4lü dirençler 51K. Şimdi 100n için opampın sol üstündeki ve sağ altındaki bölgeye 5mmlik için uygun birer delik açıp ayarlama yapacağım.

Montaj sıralamasına göre önce jumperları lehimliyorum değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…