Bugün büyük SONY hoparlörler ile dinledim.BASS sesler gerçekten bas olarak geliyor ve loudness devreye girince çok daha derinleşiyor .Yani aynı sizin yukarıda anlattıklarınız gibi.Amplimizde hiç bir sıkıntı yokmuş.Gayet başarılı bir modifiye oldu hocam .Yardımlarınız için ve projelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Bu modifiyenin benim için en zor kısmı PPM i oldu.
Bir yandan Display kısmını oluşturmak,sonra devre testleri ve Display etiketi hazırlama.Ama sayenizde hepsi güzel oldu.Artık keyifle dinleyebileceğim bir amplim var.Çok teşekkürler hocam.
SONY hoparlörler bile böyle bir ampli için uygun değildir.
Gerçek anlamda böyle bir amplinin teknik özelliklerini verebilecek bir çift hoparlör ne yazık ki günümüzde çok pahalıya mal edilebiliyor.
Biz amatörlerin yapabileceği tek şey ise
@Yunusgr ün yaptığı gibi teknik özellikleri uygun ve uygun bütçeli hoparlörleri de temin edip kendimizin yapabilmesidir.
Zaten böyle yapılabildiği takdirde emeğimiz bizlere extradan değer kazandırmaktadır.
Böyle bir cihazın yapılması dostları sevindirir, düşmanları ise gudurtur. Yılların birikimlerini bir arkadaşıma anlatarak böyle bir cihaz yaptırabilmem beni çok mutlu etmiştir.
Ancak özellikle belirtmem gerekirse...
Teknoloji ve teknik acımasızdır. En küçük hataları bile affetmez. Ben arkadaşlarımı KÖTEKLESEM de hatalarından dolayı asla onları küçümsemem. Sadece hatalarını kötek yolu ile olsa da düzelttirmeye çalışırım. Ama teknik seni kötekleyip de hatalarını düzelttirmez. Hep bildiğini okur.
Çoğu kişi bu tutumlarımdan dolayı beni eleştirse de o kişileri kınamam. Ancak teknik aksaklıkları tartışmak yerine, kişiliğime laf ederlerse o tür kişileri silerim.
İşte seni bu yüzden takdir edip seviyorum. Taa dıyaudio sitesinden beri peşimdesin. O kadar kötek yedin, o kadar falakaya yatırıldın, ama bana kızmadın. Bilakis memnun olduğunu bizzat belirtiyorsun.
Ben de bir arkadaşımın benim küçük yönlendirmelerimle böyle bir cihaz yapabilmesini takdirle karşılıyorum.
ŞUNU UNUTMA:
Sahip olduğun bu ampli, şaka değildir. Eski teknik olsa da günümüzde anormal pahalı cihazlarla boy ölçüşebilecek kalitede bir cihazdır. Böyle bir cihazın bedeli bence para ile ölçülemez.
Böyle bir cihazın değeri o cihazı dinleyen kişilerin vermiş olduğu tepkilerle anlaşılabilir.
Senin içişleri bakanının, amplinin sesini ilk duyduğunda
''CİYYAAKK NE GÜZEL TİZLERİ VAR'' demesi, veya bir dostunun bir arkadaşının bu ampliyi dinlediğinde benzer yorumlarda bulunması asla para ile ölçülemez.
Keza aynı tasarım ampliye sahip arkadaşımız
@ozgurece35 in de söylediği üzere
''VAYY BEE CAPONLAR YAPMIŞ'' gibi ifadeleri duyması sanırım seni de mutlu etmektedir.
Aynı tasarım üzerinde çalışan arkadaşımız
@Yunusgr de başarı ile cihazını bitirebilirse, ondan da bu gibi sözler duyabileceğiz.