erman83
Üye
Nötr olmayan ışıklı anahtarlar CFL ve led lambalarda sorun çıkarıyordu. Sizin lambalar akkor mu?Sayın @serkan_48 beyin dediği gibi yapabilirsiniz. Direnç led ve diyottan oluşan basit bir devre. Hem nötr hattı çekmenize de gerek kalmaz. Kendi evimde sorunsuz bir şekilde Günsan Eqono Serisi ışıklı anahtar kullanıyorum nötr hatsız. Kirada otururken sizin gibi kendim yaptım, tek problem orjinale yakın bir şekilde ledi yerleştirebilmek.
İşin garibi evimdeki tüm ampüller led. Ama dediğiniz gibi sadece balkon lambamda kırpma söz konusu oldu. Tüm ampüllerim philips marka. Balkona osram taktım, no name ampüller taktım, balkonun anahtarını odanınki ile değiştirdim bir türlü çözemedim. Dediğim gibi tek sorun balkonda. Tesisatı kontrol ettim, acaba faz/nötr yanlış mı taktım diye, olmadı vesselam. Bende sadece balkon anahtarının içindeki çipi çıkartarak sorunu çözdüm. Şimdi balkon anahtarı ışıksız. (Günsan anahtarlarda anahtarın arkasında çıkartılabilen mini bir çip var, smd elemanlardan oluşan)Nötr olmayan ışıklı anahtarlar CFL ve led lambalarda sorun çıkarıyordu. Sizin lambalar akkor mu?
Peki size zahmet bana bi devre çizermisiniz? Basit şekilde, paint le bile olur.