iş kurma fikirleri

tahir18

Üye
Katılım
11 Şub 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
elektrik-elektronik mühendisiyim.mütevazi bir sermaye ile hangi alanda nasıl bi iş kurabilirim.bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.saygılarımla....
 
Bu tamamen işi kuracak kişi ile ilgili.Geçmiş tecrübeler ve yatkınlık ne yönde...
 
mesleki açıdan çok tecrübem yok sade bi şantiye tecrübem ve 3 aylık da fabrika Bakım mühendisi tecrübem var, ufak da olsa hem çaılışırken bi yandan da mesleğimle alakalı bi iş kurmak istiyorum.
 
Ben olsam oncelikle bir yerlerde maasli calisirdim
 
Yazılım odaklı çalışma yapabilirsin bu koşullar altında.
Çözüm evi diye bir kavram gelişmekte.
Sistem çözümü ihtiyacını karşılamak isteyen firmalara hizmet veriyorsun ve arkanda distribütör firmanın desteğini alıyorsun. Bir nevi bayilik ama ürün değil çözüm satıyorsun.
Bu koşullar altında "sürekli satış" "taahhüt" gibi işlere girmeni tavsiye edemeyeceğim zira zaman ayırman gerekir.
 
Ben de bu konuya baya bir kafa yormuştum. Kobi desteklerini vs. araştırdım. Gördüğüm şu ki yalnızca kobi destekleri veya krediler ile üretim yapabilecek bir iş kurmak imkansız. Çünkü yalnızca bir tezgah alsanız 50000 lira. Aldığınız kredi buna gidecek. Yalnızca bir tezgah ile de iş yapılamayacağına göre üretim işi olmuyor.
Yazılım, proje işleri üzerine bir iş kurmak mümkün tabi.
Ben de mesleğim üzerine iş kurmak istedim ama elektrik elektronik üzerine üretim yapamayacağımı; proje üzerine de ofis açmaya gerek olmadığını düşündüğüm için ticarete yöneldim. Birkaç fikrim var onlar üzerine uğraşıyorum. Belki ticaretten iyi gelir sağlayabilirsem elektrik - elektronik üzerine bir iş kurabilirim.
Bence risksiz; minik sermayelerle ve bol kazançlı ticaret yolları var. Onları bulmalısın.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,067
Mesajlar
922,968
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst