Karavan için araç seçimi konusunda fikirleriniz ne olur ?

Merhaba Ali Rıza Adatepe isminde bir kaptan var. İnternette aratırsanız videolarını bulabilirsiniz. Karavan denince onun fikirlerine ve önerilerine mutlaka bakın derim.

Bence en güzeli mercedes 0309 tipinde bir araç olur. Daha uzun daha geniş. Özellikle de motoru önde. Motorun önde olması çok avantajlı. Aracın arkasını dilediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz (katlanabilen platform falan yapmak gibi). Madem tır şoförüsünüz, o zaman 8-9 m lik çok uzun olmayan bir römork bulun. Bunun üzerine dilediğiniz gibi kat yapın. Hatta yükseltilebilen tavan yaparak iki katlı da yapmak mümkün olur. Tabii uğraşmak gerekir, masrafı da cabası...

Evet aslında tek kişi olunca bekar olunca ihtiyaç yok gibi duruyor belki, ama dediğim gibi kalabalık ortam sevdiğim için de büyüğü cazip geliyor karar veremiyorum.

Bunun yanında 6 şubat depreminde hatay da görev almıştım oradaki o içler acısı durumların küçük bir kısmına şahit olduğum için de açıkçası gözüm korktu, Ev yok yatak yok yemek yemeye kaşık yok çatal yok çay için çay yok demlik yok tüp yok yok yok yok..... herkesin acısı var vs derken işte büyük olmasını bu konuda da istiyorum aslında ama küçük olması için yakıt yönünden ve acaba ilerleyen dönemler içinde gezer miyim diye düşünüyorum.

Aslında crafter de volt ile aynı ölçülere sahip ama model olarak çok daha yeni olan bir araç bu yüzden volt ile arasında fiyat ve km farkı var crafter düşük km de bulunabilirken fiyat ikiye katlıyor.

Ducato da evet geniş bir araç ama onların da fiyatları volt ile isuzu ya oranla bir tık pahalı. crafter ve ducato gerçekten yakıt yönünden isuzu royal e göre yakıt cimrisi araçlar.... Ölçüler olarak yıldan yıla değişmiyor model model değişiyor olabilir...
Otobüs de yapsanız araç içinde 4-5 kişi durulmaz bana göre. Önüne masa atıp oturursunuz zaten yaz aylarında. Midibüs yada minibüs bunların içine karavan yapabileceğiniz toplam alan çoğu evn mutfağı kadar. Araca dışarıdan bakınca ya da youtube da çekilmiş ultra geniş açı videolara bakınca görüntü yanıltıyor.

Almak istediğiniz araçların şuan fiyatları ne kadar? Bakım ve yakıt tüketimleri nasıl?

Forum istatistikleri

Konular
129,820
Kullanıcılar
452,635
Son üye
doganay43

Yeni konular

Geri