işsizlik başlığını görünce dayanamadım yazayım dedim;
ben
Elektrik mühendisi olarak yaklaşık 6 aydır işsizim. tecrübelerim genel olarak teknik departmanlarda oldu. teknik md. lük vs.
Bu 6 ay içerisinde öyle firmalar çıktı ki karşıma hepsi şaka gibi...
kısaca bunlardan bahsedip krizin ne boyutta olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım.
internetten ilanlara bakarken bir gün elektrik mühendisi arayan bir firma gördüm ve ilanında rüzgar tirbünleri vs. ile ilgili projelerde çalışacak mühendis arıyorlardı. evet güzel ama ilanın en altındaki facia gözüme çarptı...Asgari ücretle çalışacak deniliyordu.... düşünsenize buraya girseniz, eğitim hayatınız boyunca aldığınız burs vs. yi bile bu maaşla geri ödeyemezsiniz. durumu meslek odamıza bildirdim ancak bana verilen cevap şu oldu; isterseniz dava açın, mühendisler için asgari ücret in çok altında mühendis çalıştırılamaz diye dediler. Siz neden açmıyorsunuz dedim? Biz bişey yapamıyoruz dediler... Çok ilginç dimi aidat yatırrılmadımı aidat borcunuz var die mail atarlar vs.... bal tutan parmağını yalar malesef....
gelelelim başka bir tecrübeye, bir otel 3 adet otelin teknik müdürlüğünü vereceği mühendis arıyor, güzel diyorsunuz ilana başvur diyorsunuz ikinci bi pencere açılıyor. Kaç lira maaş istersiniz diye iki seçenek çıkıyor. 750 tl ve 850 tl....
en son olarakta, doğu anadoluda açılacak bir AVM varmış oraya teknik md. arıyorlar ama çok ilginçtir ilan tamamen ingilizce....
yani arkadaşlar kriz varmıydı yoksa zengin olanlara daha zengin olabilmeleri için sunulan bir fırsatmı orasını size bırakıyorum...
zaten iş gücü olarak ucuz bi ülkedeyiz gittikçe de ucuzlaması çok vahim malesef....
herkeze iyi geceler....