tekniker_46
Üye
Arıza nedenleri akım trafosu olabilir,akım trafosunun oranını tam olarak bilmiyorum ama 6 ay gibi bir sürede (çalışmaktan mütevellit) özelliğini kaybetme riski mevcut.tekniker_46
fahri bey yorumunuzu okudum. balast da özel bir tip trafo deilmi dir? yani trafolardada biz kompansazyon kullanıyoruz. misal kompansazyon panolarında SABİT kondonsatörleri koymamızdaki amacda budur değilmi?.. trafoların kendi reaktifini karşılamak icin cok kücük gücte (trafonun gücüne göre) 5 veya 10 KVAR lık kondansatörleri akım trafosuz.reaktif güc kontrol rölesiz direk olarak (güc sigortası ve kumanda sigortası) ile devamlı devrede bırakmamızda ondandırr..
Lakin arkadasın sisteminde başka bi sorun var.. kullandıkalrı trafolar okadar kücük gücteki nekadar takdıgını bilmiyorum ama 1Kvar lık kondansatör bile işini fazlasıyla görmesi gerekir..
Bu iddiaya dayanağınızı ben de merak ettim. Hareketli parçası olmayan, kalibrasyon vs. gerektirmeyen bir devre elemanı, 6 ay gibi bir sürede nasıl işlevsiz hale gelir? Çalıştığım işletmede 60'lı yıllardan bu yana sorunsuz çalışan ölçme devreleri var.Arıza nedenleri akım trafosu olabilir,akım trafosunun oranını tam olarak bilmiyorum ama 6 ay gibi bir sürede (çalışmaktan mütevellit) özelliğini kaybetme riski mevcut.tekniker_46
mesut bey benim sistemdeki arıza yada problem balastlı lambalar çok ve endüktif değerim %18 gibi çok yüksek.NASIL DÜŞÜREBİLİRİM . YENİ PANO YAPTIM RÖLE 3 FAZLI YETRİNCE KONDANSATÖR KULLANDIM.BAĞLANTILARIM DOĞRU.AKIM TRAFOLARIM YENİ .SET DEĞERİM ENDÜKTİF %20. KAPASİTİF%10 AYARLI
geçen hafta istanbuldaydım 2 farklı kullanıcıdan aynı garip arızayı duydum.Ben anlam veremedim bu arıza ile karşılaşan varsa paylaşırsa sewinirim.Röle ismini vermeyeceğim diğer firmalardan biri neyse sorun şu ;Sistem düzgün çalışıyor yük tamamen trifaze ve dengeli ,sorun 3 ile 6 ay sonra hafta sonu rölenin tüm kademeleri çekmesi ile meydana geliyor ve sistem kapasitiften cezaya giriyor.
Sorunun bir periyotu yok dediğim gibi 3 ile 6 ay arası ve devrede hiç yük yokken meydana geliyor.Bu sorun ile karşılaşan var ise özelden paylaşabilir,tekrar belirteyim sorun bizde değil başka bir firmanın reaktif güç kontrol rölesi.