konu tarihi biraz eski ancak bu topiğe bakanlar için yazıyorum
ben haberlemeleri yaptım adımlar şöyle
1- gateway cihazınızı konfigüre edin
Gateway cihazınızın rs 485 tarafı ve ethernet tarafı ayarlarını oğru konfigüre edin ve ona bir ip adresi atayın. (RS485 tarafında nod adresleri baud rate vs ayarlarıı doğru yapın) gateway cihazını Modbus RTU slave (haberleşme modbus protokolü ile yapılacaksa) olarak ayarlayıp cihazın konfigrasyon programından haberleşip haberleşmediğini kontrol edin
2- RS 485 tarafındaki en son noktaya sonlandırma direcini mutlaka koyun (120 ohm)
3- Intouch cd sinden Modbus DA server ve Common compeneti kurun
4- Intouch system management consol yazılımını açın ve burada DA Servers bölümünde local'in altında modbus da serveri görmeniz lazım. .onu gördükten sonra configuratıon bölümünde önce modbus bridge ekleyip ip adresi verin daha sonra eklemş olduğunuz tcp port nesnesine plc5 nesnesi ekleyin. son eklenen plc5 nesnesinde items sekmesinde bir topik ismi verip konfigrasyonu kaydedin. Verniş olduğunuz topik ismi o cihazın intouch tarafından erişilecek olan topik adıdır. Save ettikten sonra Da serveri aktif edip çıkın
5- Intouch Windowmaker yazılımını açıp acess names bölümüne bu topiği ekleyin. Application name DASMBTCP olmalıdır.
6- Windowmaker da tagname dictionary bölümünü açın ve new tag deyip olşturacağınız tagı oluşturun. acces name'i yeni yaptığınız name olmalıdır. Tag type da tipe göre değişir. ölçüm değerleri için i/o integer olmalıdır.
7- daha sonra oluşturduğunuz bu tagları direk olarak kullanabilirsiniz.