İnverter cihazınıza akü şarjı için solar panel veya şebeke girişi yerine bir jeneratör bağlama özelliği, kendi tanıtım bilgilerinde zaten özellik olarak vardır. 2 amper çıkışlı jeneratörün girişten şebekenin yerine verilip by-pass’la geçerek 8 amperlik çıkış yükünü beslerken atması normaldir. Çünkü jeneratör aşırı yüke karşı kendini korumaya alıp yanmaktan korunmuş oluyor.
By-pass hattını iptal etmenizi hiç tavsiye etmem,çünkü çok sayıda röle otomasyonuyla olan bir işlemdir bu ve bu düzen bir kere bozulursa, sonrasında şebeke varken ac ile 8 amper çeken bu yükleri bir daha direk (By-pass’la) beslemeniz pek mümkün olmayabilir.
Benim önerim düşük VA kapasiteli bu jenaratör ac çıkışına, ac/dc redresör (Voltaj düşürüp doğrultan) koyup solar panellerin dc.çıkış voltajında bu akımı tam olarak (Doğrultulmuş ve tam dc.ye çevrilmiş dc akımla) sağlayarak,solar panellerin bağlantı portlarından bu dc. akımı direk verirseniz,bu jeneratörün 2 amperlik ac çıkışındaki sigortası hiç atmadan, aküleri sanki solar panelle şarj ediyormuş gibi olursunuz. Jeneratörün 220 vac,2 amperlik gücü, örneğin 17-19 volt dc,23-25 ampere,24 voltluk sistemse,aküler seri bağlıysa 34-38 volt,11-12 ampere jeneratörün tüm gücünü kullanan trafo-köprü diyotlu doğrultucuyla dönüşür. İnverter kendi solar port girişinden, bu fazla amperin, sadece akü şarjı kadar ihtiyaç olanını alarak ,böylece bu aküleri solar paneller tam devredeymiş gibi, ac çıkışındaki 2 amperlik sigortası hiç atmadan, çok güvenle şarj edebilir.
Not: Seri bağlı bu 2 aküye (24 volt) veriecek max.şarj akımı 12 amperdir,esasen asıl kapasitenin 1/10' u baz alınarak. Redresör çıkış amperini,solar panellerin invertere max. olarak giren anma amper değeri olarak seçebilirsiniz, 34-38 volt,10 amper max. panel giriş amperi ise, tam bu çıkış değerindeki ac/dc redresörünü seçin. Kolay gelsin.