Inverter ile evi beslemek - Şebekeyi pasif bırakarak

Arkadaşlar bir evde bulunan çamaşır ve bulaşık makinası ni solar enerji ile besleyebilmenin yaklaşık maliyeti nedir? Yakın zamanda bu yönlü bir çalışma yapan oldu mu
135 bin liralık bir sistem çamaşır bulaşık makinesi çalıştırıyor ama gündüz öğle saatlerinde
Aküler lityum olsun lifepo 4 olsun fark etmez fırını bu sisteme dahil etmeyin derim.
İnverter çıkışına mutlaka kaçak akım rölesi ve Sigorta bağlayın.

135 bin liralık bir sistem çamaşır bulaşık makinesi çalıştırıyor ama gündüz öğle saatlerinde
Aküler lityum olsun lifepo 4 olsun fark etmez fırını bu sisteme dahil etmeyin derim.
İnverter çıkışına mutlaka kaçak akım rölesi ve Sigorta bağlayın.
birden çocukluğum aklıma geldi, güzel anam ışıklar içinde uyusun. sacayağına odun ateşinde kara kazanda su kaynatır, çamaşırı öyle yıkardı. çivit kullanırdı beyazlar için. sanırım şimdiki hatunlar o dönemde yaşayamazlar. onu bırak internetin fişini çek hepsi ölür.

birden çocukluğum aklıma geldi, güzel anam ışıklar içinde uyusun. sacayağına odun ateşinde kara kazanda su kaynatır, çamaşırı öyle yıkardı. çivit kullanırdı beyazlar için. sanırım şimdiki hatunlar o dönemde yaşayamazlar. onu bırak internetin fişini çek hepsi ölür.
Aynen abi valla öyle şimdikilerin önüne ekmeği koyacaksın.
Muhterem validenize Cenabı Allah rahmet eylesin mekanı durağı cennet olsun inşallah.

hatunlar o dönemde yaşayamazlar
Konuları sessiz sessiz okuyorum da buna cevap vermeden duramadım. Şimdiki hatunlardanım sanırım :D elimden her iş gelir evde kendi başıma neler yaptım. Matkap da kullanırım gerekirse hilti de :D Ama teknloji yapıyor çamaşır yıkama işini, onu da biz yapmayalım ya dimi :) gündüz arazilerde 10 km yürüyüp bir de elde çamaşır yıkamak biraz ağır gelir biz de insanız :D

Konuları sessiz sessiz okuyorum da buna cevap vermeden duramadım. Şimdiki hatunlardanım sanırım :D elimden her iş gelir evde kendi başıma neler yaptım. Matkap da kullanırım gerekirse hilti de :D Ama teknloji yapıyor çamaşır yıkama işini, onu da biz yapmayalım ya dimi :) gündüz arazilerde 10 km yürüyüp bir de elde çamaşır yıkamak biraz ağır gelir biz de insanız :D
güzel insan, hanım kızım, istisnalar kaideyi bozmaz. biz yaş olarak ne kuşağıyız bilmiyorum. yamalı çorap giydim, açlıktan kokmuş balık yedim, içinde kurbağaların yüzdüğü suyu içtim. hatırlıyorum, gaz lambası ışığında ders yaptığım günler de oldu. o günler başkaydı. kadınlarımız, analarımız o günlerde çok çekti. bizlerde çektik. el emeği konusunda kadınlarımızı asla küçümsemedim, küçümsemem de. üç kişiyi, beş kişiyi kast etmiyorum. üçüncü bir gözden biraz bağımsız olarak bak. internetin fişini çektin mi? hayat bitti. örnek alınacak kaç kişi var? ben teknoloji kötü demiyorum. bir de ev işleri ortaktır, ev işinin kadını erkeği yoktur. evindeki ortağa yüklen biraz.

👏👏 sözleriniz hayatınıza uyuyorsa çok güzel. Evimdeki tek ortağım 3 yaşındaki kızım. :)
özür dilerim sizi kırmak veya incitmek istemedim. bilmeyerek te üzdüysem özür dilerim. evliyken yemeği her zaman ben yapardım, hayat işte ayrıldık ve o gitti. bir süre kızımla yaşadım. ev işleri yine benimdi. şimdi kızımda gitti. yalnız yaşıyorum. tek sevmediğim iş ütüdür, o yüzden ütü isteyen kıyafetim yok. haa gömlekler mi? ütüsüz giyerim. takıntım yok.

özür dilerim sizi kırmak veya incitmek istemedim. bilmeyerek te üzdüysem özür dilerim. evliyken yemeği her zaman ben yapardım, hayat işte ayrıldık ve o gitti. bir süre kızımla yaşadım. ev işleri yine benimdi. şimdi kızımda gitti. yalnız yaşıyorum. tek sevmediğim iş ütüdür, o yüzden ütü isteyen kıyafetim yok. haa gömlekler mi? ütüsüz giyerim. takıntım yok.
Hayır hiç üzmediniz. Ben zaten en ilk yazdığım yorumu da gülerek espri olsun diye yazdım. Hayatta her çeşit insan var. Eski kadınların erkeklerin zorluklarını yaşamadık. Ne derler sınanmadığın konuda yorum yapmamak lazım. Belki o şartlarda yaşayamazdım ben de ama ruhumda bi malkoçoğluluk var :D

Hayır hiç üzmediniz. Ben zaten en ilk yazdığım yorumu da gülerek espri olsun diye yazdım. Hayatta her çeşit insan var. Eski kadınların erkeklerin zorluklarını yaşamadık. Ne derler sınanmadığın konuda yorum yapmamak lazım. Belki o şartlarda yaşayamazdım ben de ama ruhumda bi malkoçoğluluk var :D
yolun açık olsun güzel insan, iyi ve güzel insanlara denk gelmen dileğiyle.

Akülerin lityum yazdığına göre, kapasiteside yeterliyse sorun yok, yapman gereken saatten sonra Sigorta kutusuna girip dağılan 3 fazdan 2 sini iptal et, 1 tanesini de kendi nötr'ü ile birlikte inverterinin AC in kısmına gir, inverrterin AC out kısmından çıkan faz nötr ve toprağı da sigorta kutusunun faz, nötr ve toprak kısmına bağla, çıkarttığın ve boşta kalan fazlar içinse sigorta altından bağlantı yap, yani o tek fazı evin tüm sigortalarına dağıtmış ol, artık k.a.r. 3 fazsa onda da dene ama genelde atar monofaze ile değişmen gerekebilir, bu şekilde işini görür ama sana tavsiyem 1-0-2 Trifaze (3 Faz/1Nötr) kutup değiştirici (Pako Şalter) alıp, şebeke ile solar sistem girişlerini ayrıman ve tek fazı 3 faza dağıtma işini pako şalter içinden yapman, böylelikle hem ihtiyaç anında şebekeye geçebilirsin, hem de sigorta kutusundaki sigorta altı bağlantı vs uğraşmamış olursun.

Ekli dosyayı görüntüle 111918
ekran-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-2024-11-20-230818-png.111918

Trifaze ve monofaze geçişli + ürünlerin amper ?
Tehlikeli dikkatli olmak lazım .
3 faz + nötr kesmeli ürünler olmalı .

Sizin yapmış olduğunuz sisteme ikaz voltmetre , ışıklı , vs ikazlı da olabilir .
Enerjinin kesildiğini ve verildiğini görmek tehlikeli durumları azaltır .
Çiziminiz bu ürüne benziyor .

https://tr.aliexpress.com/item/1005..._main.100.50e83d124oTGmk&gatewayAdapt=glo2tur
çift güç manuel Transfer.png

çift güç manuel Transfer i.png

Forum istatistikleri

Konular
129,816
Kullanıcılar
452,630
Son üye
ogrencikucuk057

Yeni konular

Geri