Inverter ile evi beslemek - Şebekeyi pasif bırakarak

Bir fazlı inverterde faz nötr nasıl oluyor? Bunu öğrenmek istiyorum. Bilen biri varsa ve açıklarsa çok sevinirim.

Videodan da anlamadım Hocam. Elimizde bir fazlı bir inverter olsun. Bunu aküye bağlayıp çalıştıralım, bu durumda inverterin 220 V çıkışında faz ve nötr nasıl oluyor?

şekil 3'e baktınız mı?

jenerator çıkışında nasıl nötr oluşturuluyorsa aynı yöntem olması lazım.

şekil 3'e baktınız mı?

jenerator çıkışında nasıl nötr oluşturuluyorsa aynı yöntem olması lazım.
Bu cihazların içinde toprak hattıyla uçlardan biri arasında bağlantı var mı? Yoksa yüksek empedans vs üzerinden mi bir bağlantı var?
Ben bu cihazları alıp kullananların bu konuda hataya düştüğünü düşünüyorum. Arayıp bulursam kendim test edeceğim.

Bu cihazların içinde toprak hattıyla uçlardan biri arasında bağlantı var mı? Yoksa yüksek empedans vs üzerinden mi bir bağlantı var?
Ben bu cihazları alıp kullananların bu konuda hataya düştüğünü düşünüyorum. Arayıp bulursam kendim test edeceğim.

hiç ölçüm yapmadım linkini verdiğim konuda tartışılırken kabaca araştırmıştım. hatırladığım, sürücü çıkış uçlarından her birinin gövdeyle (koruma iletkeni) potansiyeli farklıydı. bilmiyorum haklı olabilirsiniz.

hiç ölçüm yapmadım linkini verdiğim konuda tartışılırken kabaca araştırmıştım. hatırladığım, sürücü çıkış uçlarından her birinin gövdeyle (koruma iletkeni) potansiyeli farklıydı. bilmiyorum haklı olabilirsiniz.
Ben de cevabı bilmiyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Deneme imkanınız olursa multimetrenin LoZ konumunda ölçüm de yapabilir misiniz?

Ben de cevabı bilmiyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Deneme imkanınız olursa multimetrenin LoZ konumunda ölçüm de yapabilir misiniz?

ölçüm yapmadım derken solar inverterlerle uğraşmadım anlamında dedim. yoksa bir fazlı endüstriyel motor sürücülerinin çıkışından her türlü ölçümü alabilirim. ayrıca linkini verdiğim konudaki arkadaş sürücü çıkışındaki uçlardan birini toprakladı ve sağlıklı çalıştığını ifade etmişti.

Bu video önüne çıktı.

Bir başka video da kombiyi çalıştıramadım diyordu .

şimdi anladım. bu konudaki arkadaş trifaze çıkışlı bi solar inverterden bahsediyor :)

Forum istatistikleri

Konular
129,818
Kullanıcılar
452,634
Son üye
Mehmet_3540

Yeni konular

Geri