ip kemarlarda donma

Ethernet hatlarında kablolama yapılırken belkide yapılan en önemli hatalardan biridir sık sık switch kullanmak. Hele ki kullanılan switchler yönetilemeyen (aptal) switchler ise ne o hatların takibi yapılabilir nede arızanın nereden olduğu hemen bulunabilir. Benim naçizane tavsiyem;
- Merkezi bir kabinet belirleyin ve aralardaki aptal switchleri iptal ederek kaliteli bir switch üzerinde toparlayın. Tabi bu bahsettiğimi mesafeye dikkat ederek yapmanız gerekir.
- Eğer ki katlar arası çok uzak ise bir kaç kabinet ve switch ile bu işi çözebilirsiniz. Biraz maliyetli olacaktır ama en azından sağlam ve stabil yatırım olacaktır.
- Son olarak ta konumlandırdığınız switchlerin ayarlarını yapılandırın ki arıza durumunda veya ekstra özel durumlarda bulunduğunuz yerden müdahale edebilesiniz.
Aptal swich ten bahsetmissiniz bende bir siteye 16 ip kamera takacagim 8 kamera ayrı bir saha dolabı na 8 kamerada ayrı bir saha dolabı na kameralar ile saha dolabı mesafesi en uzun olanı 90 metre ve saha dolablari ile kayıt merkezide aynı mesafe ayarladim 90 mt kablolamayi cat6 kablo ile yapacağım ve swich olarak gigabit swich kullanacagim ama bu kontrol edilebilen swich hakkında bir bilgim yok nasıl ayarlanir ve marka model verirseniz sevinirim.
 
Kontrol edilebilen switchler her firmanın farklı arayüz ve kod sistemlerine sahip olup size bir çok kolaylık sağlar. Tabi bu kolaylıklarda tamamen duygusal (maddi) olup bütçeyi bir hayli zorlar.
Genel olarak farkını bilmeniz yeterli olacaktır. Gerisini kendiniz alacağınız markaya göre oturup detaylı araştırmanız gerekir.
Smart yada yönetilebilir switchler, kullanıcıya;
- Uzaktan bir çok şeyi kontrol imkanı sunar,
- Tarayıcı tabanlı yada program aracılığı ile anlık switchlerinizin durumunu izleyebilir, müdahale edebilirsiniz.
- Switch içerisinde ayrı ayrı portlara müdahale edebilir yada olası veri trafiği karmaşasını önleyebilmek için gruplandırmalar (vlan) yapabilirsiniz.
- Loop ları yani olası kısa devreleri önleyip olması durumunda tüm portların değilde sadece ilgili portların kapanmasını sağlayabilirsiniz,
- Sahadaki switchlerin bellek, işlemci, yoğunluk, ısı vb durumlarını takip edebilirsiniz,
Bunlar ve buna benzer daha bir çok özelliği rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabi ki bu saydıklarım marka ve modele göre switchten switche değişecektir.

Detaylı bilgi için internette maddelerdeki başlıklardan araştırmalar yapabilirsiniz. Vlan nedir? loop nedir? switch yapılandırma nasıl vb gibi aklınıza takılanları farklı kaynaklarda hazırlanmış dokümanlardan çözüme kavuşturabilirsiniz.
 
Rica ederim Allah cümlemizden razı olsun hayırlı cumalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,864
Mesajlar
930,851
Kullanıcılar
452,726
Son üye
ugur Göktürk

Yeni konular

Geri
Üst