Isı pompasının bu gürültüsü normal midir?

GokhanTe

Üye
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
43
Uzun uğraşlar ve işin taraflarına yoğun "laf anlatmalar" sonucunda Gree 16 kw ısı pompasını test ettik. Evin elektrik tesisatına sorun çıkartmadan çalıştı. Aynı zamanda evdeki elektrikli aletleri de çalıştırdım, herhangi bir sorun yaşanmadı.


Ancak ısı pompası başlangıçta yoğun bir gürültü çıkardı. Bu gürültü 10 dakika falan sürmüştür, kompresörler zaten ancak bu kadar devrede kaldı ve daha sonra bekleme moduna geçti.

Benzer gürültüleri internette arattım, bazı sonuçlar normal diyor (muhtemelen cam kapalıyken evin içine ses gelmez). Bazı sonuçlar da kompresörlerin titreşimi içerdeki bakır borular ya da aksam üzerinden bu gürültüye neden oluyor diyor.

Açıkçası emin olamadığım için ilk buraya sormak istedim. Yani normal klimaların dış ünitesinden daha gürültülü olabileceğini anlıyorum ama burada fazladan bir şeyler var gibi. Bu arada videoda kulakla duyduğumuzdan biraz daha fazla çıkmış ama önemli olan gürültünün yüksekliğinden çok çeşidi. Sanki metal titreşim sesi gibi...

Özetle bu gürültü normalse hiç dert etmeyeceğim bu şekil kullanacağım ama bu bir üretim hatası ya da teknik bir sorunsa bu durumda yine satıcıya laf anlatmamız gerekecek.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evet bana da normal görünmüyor ama bir taraftan da emin olamadım.

Bulduğum örnekleri de ekleyeyim belki hem birinin işine yarar hem de bir fikir verebilir.

Burda bir klima dış ünitesi benzer bir ses duyuyorum. Bakır boruya sesi kesecek bir yalıtıcı maddeyle ayırıyor ve düzeldiğini söylüyor ama ben sesi hala duyuyorum. Tekrar baştaki sese bakınca biraz daha takırtılı olduğunu fark ettim.

Burdaki örneğe ses yakın, kamerayı biraz yaklaştırınca daha benziyor. Tamamen normal demişler.

Bu aynı marka ama daha düşük kapasitede diye tahmin ediyorum. Bakır borularının oraya yaklaştırınca aynı sesi duyuyorum ama nispeten daha düşük seviye.

Farklı bir marka aynı ses uzun yorumlar var hepsine bakamadım.

Bu ürüne 72db demişler, aynı seviyede gürültü yapıyor gibi. Bizimkinin en yüksek ses seviyesi 59db yazıyor ama bilemiyorum bu değerler zaten tutmaz sanırım.

Dediğim gibi videoda kamera hemen aletin dibinde yani kulağınızı dayamak gibi, sesin niteliği duyulsun diye yakından çektim. Bir de normal kullanımımızdan çok daha yüksek seviyede test yapıldı yani kompresörler için maksimum seviye diyebilirim.

Sorun çıkmasa ve usta "stresine" girmesem diye çok bakındım ama hala emin değilim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,480
Mesajlar
927,304
Kullanıcılar
452,048
Son üye
oğuzhanyldrm

Yeni konular

Geri
Üst