azda döner çokta döner nasıl yaparsan öyle döner sinan arkadaşım slmArkadaşlar,saatin az döndüğünden bahsediyor yazan arkadaş.Bu saat kacak kullanımda dönmez normalde döner bu böyle değilmidir?Neden herkez bi kaçak kullanım deyip duruyor ki?
Üstadlar Şöyle bi detay var..az yazan prizleri kontrol ettim hepsi sigortada amperlik bi sigortaya bağlı.
Aklıma başka bi faz giriyor olabileceği geldi.nötr benden kullanıyordur diye düşündüm.
Gittim sayaçdaki sigortayı kapattım.prizlerdeki akımda kesildi.yani bi şekilde sayaçdan geçiyor.
Elime avometre aldım az yazan ve normal prizlerdeki gerilimi ölçdüm.
Her iki prizlerdeki gerilimlerde aynı.
Teorilerim tükenmiş durumda aklıma başka bişi gelmiyor.
Ustam anlatda bilelim ben zaten bilmediğim için yazdım.Nasıl olurda saate girmeyen elektrikden kullanılınca o saat az döner?azda döner çokta döner nasıl yaparsan öyle döner sinan arkadaşım slm
1-Sigorta kutundan nötr bağlantılarını sök,toprak bağlantılarınıda sök, sigortaların hepsini kapat,prizde alıcı kalmasın hepsini çek.
2-Komşundan uzatma kablosu ile elektrik al senin dairendeki ile farklı fazda olsun.
3-Komşundan aldığın faz'a sigorta bağla ve evindeki prizlerin önce fazlarına sonra nötrlerine sonra da toprağa bu fazı değdir.
Sayaç öncesi kaçak alınmışsa kısadevre olup sigorta atacaktır. Artık bundan sonra duvar kırıp kaçak noktasını bulma aşamasına geçersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?