Isıtıcımın Farklı Prizlerde Gösterdiği Tutarsızlık

Arkadaşlar,saatin az döndüğünden bahsediyor yazan arkadaş.Bu saat kacak kullanımda dönmez normalde döner bu böyle değilmidir?Neden herkez bi kaçak kullanım deyip duruyor ki?
azda döner çokta döner nasıl yaparsan öyle döner sinan arkadaşım slm

Üstadlar Şöyle bi detay var..az yazan prizleri kontrol ettim hepsi sigortada amperlik bi sigortaya bağlı.
Aklıma başka bi faz giriyor olabileceği geldi.nötr benden kullanıyordur diye düşündüm.
Gittim sayaçdaki sigortayı kapattım.prizlerdeki akımda kesildi.yani bi şekilde sayaçdan geçiyor.
Elime avometre aldım az yazan ve normal prizlerdeki gerilimi ölçdüm.
Her iki prizlerdeki gerilimlerde aynı.
Teorilerim tükenmiş durumda aklıma başka bişi gelmiyor.

Üstadlar Şöyle bi detay var..az yazan prizleri kontrol ettim hepsi sigortada amperlik bi sigortaya bağlı.
Aklıma başka bi faz giriyor olabileceği geldi.nötr benden kullanıyordur diye düşündüm.
Gittim sayaçdaki sigortayı kapattım.prizlerdeki akımda kesildi.yani bi şekilde sayaçdan geçiyor.
Elime avometre aldım az yazan ve normal prizlerdeki gerilimi ölçdüm.
Her iki prizlerdeki gerilimlerde aynı.
Teorilerim tükenmiş durumda aklıma başka bişi gelmiyor.

Arkadaşım sayaçtaki sigortayı kapattıgında enerji kesiliyor olabilir. Ama bir de şu var ki sayaç faz giriş klemensinden alınıp bu prize gönderilmişse sigortayı kapattıgında yine enerji kesilir. Sonuçta sayaç üstü sigorta sayaç faz girişini de keser. Ama sayaç faz girişinden alınıp gönderilmişse kullanım kaçağa döner ve sayaç yazmaz. Normal dönüyor dediğinde evdeki mevcut cihazlar çalıştıgında sayaç yine döner.
Şunu yap bakalım: Evdeki bütün cihazların fişini çek. Lambaları kapat. Yavaş dönen prize tak bakalım elektrikli sobayı sayaç hiç dönüyor mu?

azda döner çokta döner nasıl yaparsan öyle döner sinan arkadaşım slm
Ustam anlatda bilelim ben zaten bilmediğim için yazdım.Nasıl olurda saate girmeyen elektrikden kullanılınca o saat az döner?

Saate girmeyen değil, şöyle acıklayalım. Saatın enerji girijinden bir baglantı yapılırsa, sayacın içindeki akım trafosundan gecmıyeceğinden, sayac bunu sarfıyat olarak yazmaz. Daha önce dediğim gibi sayacın girişine ayrı bir baglantı yapılmışsa, bu yazılmaz.

Şöyle deneyın, sayacın girişinde KOLON SİGORTASI tabir ettiğimiz, büyükamper degerınde bir sigorta, aayrıca sayacdan sonra,veya daire girişinde sigortalar vardır. Önce, sayacın girişindeki kapatın, bakın, o prız calısıyormu. Calısıyorsa, o prız tamamen ayrı bı yerden alıyor. Calısmazsa, ya o sıgorta cıkısında, yada, sayaç girişinden baglantılıdır.

saygı değer arkadaşlar konu açıldığından beri takip ediyorum hiç yorum yapma gereği duymadım çünkü gerekli gereksiz tüm yorumlar yapıldı ama sonuç yok.
eğerki kızmassanız benim şöyle bir yorumum olacak yav bu ısıtıcı prizmi seçiyor yani beğendiği prizde az yazıyor beğenmediğinde normal yazıyor.... acaba böyle bir ısıtıcı imal ettiler bizimmi haberimiz olmadı.
işin gerçeği sorun nereden çıkacak merak ediyorum ve şunuda söylemek istiyorum konuyu açan arkadaşımızın yanlış bir gözlemi olmamıştır inşallah
herkese hayırlı işler kolay gelsin

Konuyu açan arkadaş kayboldu. Buradaki ustaların söylediklerini deneyip tekrar bilgi vermesi gerekirdi.

Arkadaşlar burdayım bazı denemelerim oldu.ama sayaca müdahale edemiyorum.
Son durum şöyle.!
1-Az yazan ve normal prizler avometre ile kontrol edildi. gerilim değerleri aynı.
2-notr yerine toprak bağlanıp baglanmadıgı kontrol edildi.toprak yok notr baglı prizde.
3-Az yazan prizler takıp edildi.hepsi daire içi sigortada 16 amperlik bir sigortaya baglı.
4-Sayacdaki sigorta kapatılıp denendi.kapandığında az yazan prizlerde kapanıyor.
5- ısıtıcı devredeyken komsu sayaclar kontrol edildi.farklı bi duruma rastlanmadı.
6-Aynı marka ısıtıcı bi baskasının evinde farklı prizlerde denendi.sayac iyi derece donuyır.
Yani ustadlar son olarak aklıma sayac geliyor ama acıkcası onada pek ihtimal vermiyorum.
Son durum boyle.
Farklı fikri olan varsa tekrar paylassın lutfen

1-Sigorta kutundan nötr bağlantılarını sök,toprak bağlantılarınıda sök, sigortaların hepsini kapat,prizde alıcı kalmasın hepsini çek.
2-Komşundan uzatma kablosu ile elektrik al senin dairendeki ile farklı fazda olsun.
3-Komşundan aldığın faz'a sigorta bağla ve evindeki prizlerin önce fazlarına sonra nötrlerine sonra da toprağa bu fazı değdir.

Sayaç öncesi kaçak alınmışsa kısadevre olup sigorta atacaktır. Artık bundan sonra duvar kırıp kaçak noktasını bulma aşamasına geçersin.

1-Sigorta kutundan nötr bağlantılarını sök,toprak bağlantılarınıda sök, sigortaların hepsini kapat,prizde alıcı kalmasın hepsini çek.
2-Komşundan uzatma kablosu ile elektrik al senin dairendeki ile farklı fazda olsun.
3-Komşundan aldığın faz'a sigorta bağla ve evindeki prizlerin önce fazlarına sonra nötrlerine sonra da toprağa bu fazı değdir.

Sayaç öncesi kaçak alınmışsa kısadevre olup sigorta atacaktır. Artık bundan sonra duvar kırıp kaçak noktasını bulma aşamasına geçersin.

Ustam sigorta atmaz. Zaten arkadaş ev içi sigortaları kapattıgında normal dönen prizlerde enerji olmadıgını söylüyor. Haliyle bu yöntemle bir şey elde edemez. Sayacın kapagı sökülüp klemenslerin kontrol edilmesi lazım.

Forum istatistikleri

Konular
130,109
Kullanıcılar
453,165
Son üye
Mehmet cls

Yeni konular

Geri