Estafurullah,sn.egypt.Bakın,sözü edilen bu led grupları tam olarak hangi cihaza kumanda ediyor,onu tam olarak belirtirseniz bir çözüme ulaşmak (Arızalı ledi tam anlamak gibi) daha kolay olacaktır.Ben de zaten alıcı-verici tam tümleşiktir şeklinde değil,kızılötesi ledin uygulamasına bir örnek olarak optokuplörü bir örnek olarak da söylemiştim.Son çizdiğiniz ise bir optokuplör diyot (alıcı-verici diyot) görünümündedir.Ben de bunu tam olarak en baştan tam da anlayamamıştım açıkçası.Bu durumda da ortak,tek noktada uyuşup tek bir sonuca gitmemiz de epeyce zor gibi görünüyordu.
Eski mesajınıza geri dönüş yaparak, alıcı-verici'de yani receiver-sender 'da kullanılan ledlerin ayni olması,yani her iki taraftakilerin de enfraruj led olması gerekli,biri normal led şeklinde kullanılırsa diğer alıcı (receiver'daki) bunu hiç algılayamaz çünkü.Kullandıkları bu ışığın dalga formu çok farklı olur.Bir de şunu yine tekrar ederek sorayım; alıcıdakiler mi yoksa vericideki bazı ledlerin tamamen de çalışmadığından şüpheleniyorsunuz?
Not:Alıcı devrelerdeki IR ledler seri bağlıdır varsayımımı da ben öylesine yapmıştım.Çünkü 16 adet led ayrı ayrı parametreler dahilinde IC (entegreye) gelen bu IR ışıkla ayrı ayrı etkileşip data (Sinyali) ayrı ayrı işleyerek (Son çizdiğiniz optik kuplajla da) çalışıyor olmalıdır mutlaka.Bu ihtimal çok daha mantıklıdır çünkü.Kolay gelsin.