Müzisyen008
Üye
Merhabalar. Ben müzikle uğraşıyorum. Kullandığım cihazlarin gerek ses kalitesi gerekse çalışma performansları olması gerekenden çok düşük. Yaptığımız ölçümler neticesinde (profesyonel destek aldım onlar ölçtü) Binadaki nötr hattında sorun bulundu. Şebeke tarafında Tedaşta kontrol yaptı ve sorun bulunmadı. Bina icinede girdik ama sıkıntıya sebebiyet veren kaynağı bulamadık. Bende bu sorunu çözmek için izolasyon trafosu denedim. Trafo kutulu ve topraklı. Sorunu çözemedi maalesef derken burda okuduğum bir yazıda izolasyon trafosunun topraklamasi olunca trafo özelliğini yitirir diye yazmışlar. Bende buna istinaden trafonun toprak kablosunu kutusunu açip sökerek denemek istedim ve sonuç, izolasyon trafosu topraksızken sorunu çözüyor. Trafonun kutusu metal ve kontrol kalemini dokundurunca ufak bir Elektrik var gibi görünüyor. Benim sormak istediğim bu şekilde topraksız kullanırsam tehlikeli mi olur ve neden toprak bağlayınca sıkıntı oluyor. Topraklama değerlerinde çok iyi çıktı evimin bu arada. Şimdiden cevaplayacak tüm ustadlara çok teşekkür ederim.