JENARATÖR TRANSFER PANOSU ARIZASI

dragon0658

Üye
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
45
iyi günler herkese
elimizde 600 kw lık otomatik bir jenaratör var çevremizde elektrik kesintisi ve dalgalanma çok sık yaşanıyor . Bazı zamanlar elektrik kesintisinde jenaratör devreye giriyor Şebeke geldiğinde transfer panosundaki şebeke kontaktörü çekmiyor jenaratörü aldığımız firma yetkilisi gelip kontrolünü yaptığında bize dediği dalgalanmadan dolayı kendini emniyete alıyor şebeke kontaktörünü çektirmeyip elektriği alıcılara iletmiyor. Bunun için bir devre hazırlıyacağını iletti ama halen bir gelişme yok sizce bu olayı düzeltmek için transfer panosunda ne yapılabinir. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şebekedeki dalgalanmalardan dolayı jeneratör sıksık devreye girip çıkıyor mu? Eğer öyleyse kontrol panelinin sınırları biraz genişletilebilir.
 
yok sık sık devreye girip çıkma olayı yok her elektrik kesintisinde bunu yapmıyor bazı zamanlar bunu yapıyor . transfer panosundaki fazlardan birinin sigortası indirilip sahte uyartım verilip jenaratörü devreye alıyoruz jenaratör kantaktörü çektiğinde sigorta tekrar kaldırılıp şebeke kontaktörünü çektiriyoruz daha sonra alıcılara enerjiyi iletiyoruz. Jenaratör için teknik bilgileri ekledim inceliyebilirmsiniz acaba
 

Ekli dosyalar

  • TJ600DW[1].pdf
    223.3 KB · Görüntüleme: 512
Transfer panosunu kontrol eden jeneratör olduğu için servisin dediği gibi bir ayar yapılması lazım.
Ya da jeneratörden bağımsız bir transfer panosu yapılır.
(devre dediği herhalde bu.)
 
Benim tahminim şebeke bekleme röle devresinde bir algılama hatası oluşuyor,elektronik devrede 3 fazın şebeke giriş sinyalleri 3fazlı redresör üzerinden toplanıp 5V zener diod ile stabilize edildikten sonra referans gerilim olarak kullanıldığından, şebekedeki dalgalanmaların bu arızaya neden olacağını düşünmüyorum,bence elektronik kartta bir arıza var, ayarlarda değil.
 
benim şasi düşüncem sürekli yapmadıgı için sadece elektrigin dalgalandıgı durumda yapar bununa koruma amaçlı yapar bence sizin ulaşa bileceginiz bir yere marş gibi birşey koymalısın elektrik geldiginde jenaratörün kontaktörünü bıraktırıp sebekeyi devreye alman için
 
Bu büyüklükde bır generatör, PLC ıle kontrol edılmekte olmalı. Proğramda, elektrık kesılmeelrınde, generatörun devreye girmesini kontrol eden bır zaman gecıkmesi olmalıdr. Ya bu gecıkme ayarı bıraz daha acılacak. (3-5 sanıye daha artacak bir gecıkme, sizin işletme prosesınızde bır sorun olmıyacaksa)Tabiiki, siz PLC proğramına mudahele edemezsınız, ama PLC ye gıren kontak girişine bır zaman rölesı koyablırsınız. Duruma göre, multı fonksıyonlu zaman rölelerının , enerjı kesılmelrınde dveryı gec acan kontaklarını kullalanarak bunu yapabıleceğinizi düşünmekteyım.
 
iyi günler herkese
elimizde 600 kw lık otomatik bir jenaratör var çevremizde elektrik kesintisi ve dalgalanma çok sık yaşanıyor . Bazı zamanlar elektrik kesintisinde jenaratör devreye giriyor şebeke geldiğinde transfer panosundaki şebeke kontaktörü çekmiyor jenaratörü aldığımız firma yetkilisi gelip kontrolünü yaptığında bize dediği dalgalanmadan dolayı kendini emniyete alıyor şebeke kontaktörünü çektirmeyip elektriği alıcılara iletmiyor. Bunun için bir devre hazırlıyacağını iletti ama halen bir gelişme yok sizce bu olayı düzeltmek için transfer panosunda ne yapılabinir. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhabalar
Burada kullanılan kontrol panelinin üzerinde arıza ihbarları olması lazım hangisi yanıyor dikkat ettinizmi. Sanki Aşırı akım lambası yanıyor gibi bir durum var.
Bu şekilde olduğu zaman sizin kullandığınız jeneratör benim tarif ettiğim paneli kullanıyorsa jeneratör çalışır ama ne jeneratörden nede sehir elektiriğinden besleme yapmaz. Arızayı resetlemen gerekir.
yine bu şekilde arıza oluştuğu zaman eğer doğru panelden bahsediyorsak panel üzerinde önce manuel sonra otomatik tuşuna basarsanız sistemin çalıştığını göreceksinizdir.

Tabi burada panelin tipini bilmeden ilgili jeneratör firmasının kullandığı panele göre yorum yapmış olduk.

Ayrıca bu panele göre arıza sinyali yok ama sehir elektriği var kontaktörü çekmemişse jeneratör kontaktörünün sehir kontaktörünün bobin ucunu besleyen kapalı kontağı zaman zaman gecirmiyor olabilir.
 
merhabalar bahsettigınız jeneratörün otomatık plc kontrol modülü olmalı.. anlattıgınız gibi şebeke değerleri sürekli deişiorsa jeneratörün bu dalgalanmadan dolayı sıksık devreye girmesi normaldır. fakat bunu ıstemıyorsanız belırttıgım otomatık kontrol cıhazında jeneratörun şebekede calısması durumunda belırlı olan alt ve üst calısma gerilim degerleri vardır bu mesela standar jeneratorlerde faz nötr arası çalısma alt gerilimi 170 -volt çalısma üst gerilimi 250v . dur bunu siz kendı ıstedıgınız bı degere oto.kontrol cıhazı uzerınden şebeke deısımlerıne göre ayarlayıp bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.. saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,750
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst