Jenaratör periyodik kontrolde otomatik transfer zorunlu hale mi geldi

jes

Katılımcı Üye
Katılım
9 Tem 2022
Mesajlar
387
Puanları
56
Yaş
29
Merhabalar jenerator periyodik kontrolünde tesiste otomatik transfer panosu olma zorunluluğu gibi bi gelişme oldu mu, normalde geçen denetim bu sefer otomatik transfer panosu olmamasından kaynaklı kaldı. Firmadan mı kaynaklı yoksa kanunda bir değişiklik mi oldu acaba ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Jeneratörler için,normal proje dışında ayrıca proje tasdik zorunluluğu vardır.Tedarikçi kuruluş, proje tasdiki için,mekanik ve elektriki kilitli transfer şalter sistemi kurulmasını istemektedir.Bu,asgari 20-25 yıllık uygulamadır.Bu zorunluluk,10 kva üstü için geçerlidir.
 

Ekli dosyalar

  • BAŞVURU İÇERİĞİ.pdf
    241.6 KB · Görüntüleme: 3
  • İMDAT GRUPLARI VE ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN KURACAKLARI ELEKTRİK TÜKETİM TESİSLERİ İZİN BELGELERİNİN V...pdf
    59.3 KB · Görüntüleme: 3
  • JENERATÖR PRODESÜRÜ.pdf
    982.1 KB · Görüntüleme: 4
  • RUHSAT YÖNETMELİĞİ.pdf
    31.5 KB · Görüntüleme: 4
  • MENDERES YAZI.pdf
    125.3 KB · Görüntüleme: 4
Jeneratörler için,normal proje dışında ayrıca proje tasdik zorunluluğu vardır.Tedarikçi kuruluş, proje tasdiki için,mekanik ve elektriki kilitli transfer şalter sistemi kurulmasını istemektedir.Bu,asgari 20-25 yıllık uygulamadır.Bu zorunluluk,10 kva üstü için geçerlidir.
Doğrudur, son 1.5 senelik periyotta jeneratör periyodik kontrol kanunlarında bir değişim oldu mu onu merak ediyorum.
 
Kardeş, jeneratörler şebekeyle bir çalıştıkları için dağıtım firmaları bunların şebekeye ters besleme yapıp iş kazalarına yol açmalarını istemiyor. Bundan dolayı sabit jeneratörler için (seyyarlar için böyle bir şart yok) mekaniki ve elektriksel kilitleme düzeneğini jeneratör kabullerinde şart koşuyorlar. Yoksa jeneratörlere ruhsat vermiyorlar. Bundan dolayı bütün sabit jeneratör tesisleri işletme ruhsatını (geçici kabul belgesi) ilgili dağıtım firmasından mutlaka almalıdır. Ruhsat vermedikleri içinde bu şartları yerine getirmeyenler (geçici kabul belgesi) varsa olası bir iş kazasında otomatikman suçlu duruma düşebilirler. Bunun için çok dikkat etmeli sabit jeneratör ve otoprodüktör sahipleri. Mutlaka jeneratörleri için işletme ruhsatını (geçici kabul belgesi) almalılar.
 
kanunda değişiklik yok otomatik transfer zorunlu değil manuel changeowerlede yapabilirsin . ama 4 kutuplu olması lazım .. proje işi karışık az biz o işlere girmiyoruz artıkın . antin kuntin bir sürü şey istiyorlar gerekli gereksiz . gerekli olanda var gereksiz olanda ... ankarada proje firmalarına veriyoruz onlar tanıdık manıdık bir şekilde hallediyorlar . yoksa çok uğrşaıyorsun boş beleş işlerle ...
yok şalterin markasını istiyor yok seri numarasını sayaç koyuyoruz kim okuyacak okuyup ne yapacak onu bilmiyoruz sayacın kaydı kuydu mührü yok Şebeke ile paralel çalışmada kitleme istiyor nasıl paralel olacak anlatamıyoruz iki şalterin birden kapanması gerektiğini falan filan
 
ama 4 kutuplu olması lazım
Konudan farklı bir soru sorayım.
Transfer için 4 kutuplu şalter kullanılması durumunda jeneratörün çıkışını toprak ile bağlayıp jeneratör için bir işletme topraklaması oluşturmak gerekiyor mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,983
Mesajlar
922,294
Kullanıcılar
451,185
Son üye
Kerem Altıkaya

Yeni konular

Geri
Üst