Jeneratörlerde Transfer

erenakc

Üye
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
104
Puanları
0
Yaş
40
Merhaba.
Jeneratörlerde kullanılan otomatik Transfer işi yapan cihazlardan bir tanesi arızalandı.Ve fiyatları biraz pahalı.Ben bunu Siemens logo ile yapmak istiyorum.Benim soracagım soru su olacak.Ben şebeke gerilimleri ile röleleri çektirerek digital inputlara vereceğim.Bu digital inputlardan 3 ü birden kalka ise yani şebeke gider ise şebekeden yükü besleyen kontaktörü bıraktırıp jeneratörün kontaktörünü çektirerek 10 sn sonra çalıştırmak.Ve şebeke geldiğinde ise jeneratör kontaktörünü bıraktırıp şebeke kontaktörünü çektirmek.Ve yakıt valfinide 10 sn sonra enerjisini kesip durmasını sağlamak.Benim merak ettiğim ise özel bir koruma varmı acaba frekans için.Çünki kontaktörlerin bir kontagı ayırmasa jeneratör ile şebeke fazları üst üste gelerek sorun oluşturabileceği.Bunun için ne yapılabilir.
 
Jenaratör kontaktörünün çıkışına her faza 220V kontaktör bağlayıp bunun kontaklarından da 24V Dc dolaştırarak logo'ya girebilirsin bu sana geri bilgi(feedback, RST fazlarının durumunu) almanı sağlar diye düşünüyorum.
 
nzm124_3_4pol.jpg


Şebeke içinde jeneratör içinde yeni nesil motor mekanizması giydirilmiş Elektronik tip kompakt şalterler mevcut örneğin moellerin nzm serisi işinizi görür. Kontaktör koruma elemanı değildir, kontak yapışma ve kısa devre riski her zaman vardır. Bahsetmiş oltuğum sistem pahalı gelirse şebeke ve jeneratör için kontaktör öncesi birer kompakt şalter koyabilirsin.
 
tesekkur ederım cevaplarınız ıcın.
 
arkadaşım piyasada 60$ cihazlar var hiç uğraşma
 
arkadaşım;
bir transfer paneli arızalandı diyorsun, bu Panel senin dizelini de kumanda ediyor olmalı , yani dizelinin , çalışmasını , durmasını , hararetini , yağ basıncını , alternatör voltajını , yakıt valfini..vs.. bütün bunları kontrol etmen gerek , şebekeyi 220 ac kontaktörle kontrol etmeye kalkarsan , çok yüksek gerilimleri ,veya alt gerilimleri ayırt edemezsin.. sahayı ne ile beslediğini bilmen gerek , vs..vs.. bu işi profesyonelce yapan bir sürü yerli tasarımımız paneller var piyasada.. Bu maliyet (100-150$)emin olki bodozlama besleme ile sahada zarar verilen yüklerin maliyetlerinden çok çok düşük olacaktir.
iyi çalışmalar..
 
Cevabınız ıcın tesekkur ederım.Jenerator sabıt gerılımlı 380 volt generator.Uyartımı herhangıbır trıstor ıle(Governor)kontrol edılmıyor.Uzerındekı dkg 102 adlı cıhaz sebeke gerılımı degerlendırıp eger sebeke kesılır ıse jeneratoro calıstırıp generator voltajı ıstenen rms degerıne geldıgınde ıse kontaktorunu cektırıyor ve sebeke kontaktorunu bırakıyor.
Sıcaklık ve yag swıtchlerınden ıse bılgı almak ıstıyordum.Ve sebekeyıde roleler vasıtasıyla kontrol edıp sebekenın gıttıgını anlayıp ona gore bır seneryo yazacaktım.Fakat bunu yapmam daha pahalıya gelecek sanırım.PIC lede ugrasacak vaktımız olmadıgından yenısını alacagız herhalde :)
 
Dediğim gibi 1 şebeke kesicisine karşılık 1 gen-set ise.. vede şebeke ile senkronizasyon yok ise.. basit bir cihaz alın , hiç başınız ağrımasın. datakom , en-ko ürünleri işini görür..Kolay gelsin..
 
Datakom'un DKG-105 ürünü en kolay çözüm. 96x96 ölçülerinde. Genelde tüm servisler bunu kullanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst