elektronik55
Üye
Valla üstad benim araç 2006 Jetta Triptonik vites dediğim gibi. Ama bu 3 viteste devir yükselip araç hızlanmaması ilk defa oluyor.
Merhaba aracınıza volkswagen diagnostik cihazı ile arıza teşhisi yaptırdınız mı ??Şanzıman beyninde kayıtlı arıza var mı ?Var ise kodu yazar mısınız. Aynı diagnostik cihazı ile şanzıman kontrol ünitesine bağlanıp seyir halinde test etmek gerekir bu işlemler sonucunda arızanız teşhis edilebilir.
Şanzıman mekatronik bir parça olduğu için sizi şanzımancıya yönlendiriyorlar.Otomatik şanzımanlı bir aracınız varsa sizinde bu çalışmanın nasıl olduğunu bilmeniz gerekiyor.Eğer kendiniz bakmak isterseniz şu sitedeki cihazı inceleyin http://www.vcdsturkiye.com/ sizin arac ile ilgili teşhis işlemini yapabilir hatta kodlama bile yapabilir .Ankaradan veya internetten temin edebilirsiniz.Kullanırken dikkat edin bilmediğiniz bişeyi kodlarken arızaya sebep olabilirsiniz sorumluluk size ait bilgibize.Yada oto elektronik uğraşan bir iş yerine gidin ve sadece cihazla şanzıman kontrol ünitesine arıza olup olmadığına baktırın.Şanzıman kontrol ünitesinde arıza yoksa mekanik olarak bakılması gerekir.Mesleğiniz mekatronik isterseniz bahsettiğim cihazı ile kendiniz teşhis yapabilirsiniz.Kolay gelsinÜstad hiçbir cihaza bağlayıp test yapmadılar. Farklı ustalara götürdüm 2 yere. İkiside beni otomatik şanzımancılara gönderdi. Onlara gittik onlarda bir test sürüşü yaptılar fakat onlar sürerken hiçbir problem olmadı. Yani dediğim gibi sürekli olmuyor bu küt diye vurmalar, devrin yükselip aracın hızlanmama durumu. Adamlarda direk beyindendir revizyon oluyorsa 1250, beyin değişirse 5000 tl deyip güle güle diyor. Ne bir başka test var nede şanzımanı indirip bir bakalım diyen var. Anlamadım bende.
Şanzıman mekatronik bir parça olduğu için sizi şanzımancıya yönlendiriyorlar.Otomatik şanzımanlı bir aracınız varsa sizinde bu çalışmanın nasıl olduğunu bilmeniz gerekiyor.Eğer kendiniz bakmak isterseniz şu sitedeki cihazı inceleyin http://www.vcdsturkiye.com/ sizin arac ile ilgili teşhis işlemini yapabilir hatta kodlama bile yapabilir .Ankaradan veya internetten temin edebilirsiniz.Kullanırken dikkat edin bilmediğiniz bişeyi kodlarken arızaya sebep olabilirsiniz sorumluluk size ait bilgibize.Yada oto elektronik uğraşan bir iş yerine gidin ve sadece cihazla şanzıman kontrol ünitesine arıza olup olmadığına baktırın.Şanzıman kontrol ünitesinde arıza yoksa mekanik olarak bakılması gerekir.Mesleğiniz mekatronik isterseniz bahsettiğim cihazı ile kendiniz teşhis yapabilirsiniz.Kolay gelsin