köy evinde alacağım tali panoya mccb koymak mı mantıklı olur yoksa kaçak akım ve tmş ayrı ayrı koymak mı?

songriyaka

Üye
Merhabalar,

Köye ev yaptık dedemin binasının üzerine çift daire olarak dedemin eski hatt 2x6, biz yeni 2 daire için proje çizdirdik, 4x6 kablo çekeceğiz.

Sorum şu ben tali panoya ayrı ayrı kaçak akım ve tmş yerine sadece mccb koyayım diyorum. Ama köy olduğu için voltaj düşümü gibi durumlardan sürekli atar diye korkuyorum.

kaçak akım ve tmş yi ayrı ayrı koymak mı yoksa sadece mccb koymak mı mantıklı olur?

Teşekkür ederim.

Merhabalar,

Köye ev yaptık dedemin binasının üzerine çift daire olarak dedemin eski hatt 2x6, biz yeni 2 daire için proje çizdirdik, 4x6 kablo çekeceğiz.

Sorum şu ben tali panoya ayrı ayrı kaçak akım ve tmş yerine sadece mccb koyayım diyorum. Ama köy olduğu için voltaj düşümü gibi durumlardan sürekli atar diye korkuyorum.

kaçak akım ve tmş yi ayrı ayrı koymak mı yoksa sadece mccb koymak mı mantıklı olur?

Teşekkür ederim.
Mccb,tmş,kaçak akımın farkları nedir ?

Tmş lerin kısa devre kesme kapasiteleri mccb diye bahsettiğiniz otomat sigorta lardan daha yüksektir. Ayarlanma potansiyelleri vardır. Uzaktan düşürülme potansiyelleri vardır. Vs vs vs...
Edit : Mesajdaki mccb ifadesi mcb olacak.

Son düzenleme:
Tmş lerin kısa devre kesme kapasiteleri mccb diye bahsettiğiniz otomat sigorta lardan daha yüksektir. Ayarlanma potansiyelleri vardır. Uzaktan düşürülme potansiyelleri vardır. Vs vs vs...
bununla alakalı bana belge iletir misiniz? rica etsem. TMŞ lerin hangi durumunda mccb den devre kesme kapasiteleri yüksek ? Aşırı akım durumunda mı, kısa devre durumunda mı ?

bununla alakalı bana belge iletir misiniz? rica etsem. TMŞ lerin hangi durumunda mccb den devre kesme kapasiteleri yüksek ? Aşırı akım durumunda mı, kısa devre durumunda mı ?
Bu konuların hiçbir detayına hakim değilsiniz gördüğüm kadarıyla. Bu söylediğinize döküman lazım bile değil. Tmş kale kapısı dersek sigorta yani mccb ancak tuvalet kapısı olur . Ayrıca bütün aşırı akım koruma aygıtlarının akım zaman eğrileri vardır. Bunların nasıl okunduğu ve ne söylediği konusunu anladığınız anda birçok şeyi çözmüş olursunuz. İmalatçı firmaların özellikle federal firmasının dökümanlarını inceleyin. @fahri yetiş hocamızın cep telefonunda döküman doludur. Ekler buraya büyük ihtimal.
Edit : Mesajdaki mccb ifadesi mcb olacak.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri