Bahsettiğiniz yöntemle su ve nem temasını %100 kesebilirseniz olur. Ancak şunu deneyimledim ıslak mekanlarda silikon kullanımı uygun değildir. Belki görmüşsünüzdür lavabo yada mutfak tezgahlarının etrafına su akmasın diye silikon çekerler bu silikon suya dayanıklı bir malzeme değildir. Bir sure sonra kararıyor ve kalkıyor. Yani su sızdırmazlığını sağlayabilirseniz olur. Nem solar hucreye ulaştığında iş işten geçmiş oluyor. Hatta hava teması ile gelen nem bile silikon yuzeyde oksidasyona neden oluoyor ve hücre ölüyor malum bir panelde tüm hucreler seri oldukları için
Panel işlev görmez hale geliyor.
Zamanında şu şekilde panel imalatı bile yapmayı düşündüm. Eğer elinizde imkan varsa sizde yapabilirsiniz.
Solar hücreleri alın tab ve bus telleri ile lehimleyin iki cam plaka kestirin hücreleri bu iki camın arasına yerleştireceksiniz ama kırılmasın diye araya yarım santim çıta yerleştirin. Bu çıtanın dışına uv dayanımlı silikon yapın. En son can alıcı nokta bu iki plaka arasına azot gazı basın. Ben klimacı olduğu için küçük azot tüpü ve gaz saatim vardı bir iğne ile azotu silikonun yanından içeri basıp içerideki nemli havayı ters taraftan blof yapıp nemi atmayı dusunmustum. Benim için en mantıklı ve panelin kullanım suresını uzatacak en makul yontem olarak bunu bulmuştum.
Veya sizin aklınızda başka bir yöntem varsa onuda uygulayabilirsiniz.