Küçük Bir Güneş Enerjisi Sistemi

Isı camı bende düşündüm maliyetini araştırdım. Maliyeti sıfır panelle aynıya geliyor o kadar uğraştığında yanında cabası kalıyor. Birde ısı cam üreten firmaya gidip bu yapacağın paneli arasına koymak için imalatta bu işlemi yaptırabilmen için ikna ettirmen gerekiyor.

Ben elimde 150 watt hücre vardı. Bunu ısıcamın arasına yerleştirmek için fiyat aldım. bundan 1 yıl önce 110 - 120 tl dedi. Sonra ben ön camın ışık geçirgenliğinin yüksek olması lazım dedim o zaman fiyat artar dediler.

Birde bu tür bir imalat sonrasında deneyimlemedim ama iki plaka arasında hücreler daha fazla ısınacak ısıyı üzerilerinden daha zor atacak. Buda verimliliği düşürebilir kanısındayım.

Şu an için gördüğüm en güzel imalat bir camın üzerine hücreleri yerleştirip üzerine epoksi reçine dökmek. Ancak bununda uzun yıllarda sararma yada cam ile epoksinin farklı genleşmesinden dolayı açılma riski var.

Kolay gelsin
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Nemsiz günde yaptığınızda 3 günde değil 5 günde deforme olur. Çünkü hala nem var.

Isı camın arasına yerleştirilse paneller nasıl olur?
Nette herkes dümdüz camların arasına koyup silikonluyor adam senelerdir kullanıyorum diyor, nem sorununu çok abartmamak mı gerek acaba?
 
Silikon akvaryumlarda kullanılan anti bakteriyel olanlardan kullanılırsa ömrü uzar kararma olmaz.

Nem konusuna fazla takılmamak gerek diye düşünüyorum ben de. Neticede panel deforme olana kadar bir geliştirme projesine maruz kalir muhtemelen..
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…