u.emre
Üye
Tşkparalel bağlarsan gerilim düşük olur seri bağlaman lazım. fakat seri bağlantıda ne olur bilmiyorum denemen lazım.
Tşkparalel bağlarsan gerilim düşük olur seri bağlaman lazım. fakat seri bağlantıda ne olur bilmiyorum denemen lazım.
Dinamolar Biraz daha zor dönüyor hemde pervane işime yarayacak. Ama dediğinizi yapayım. 100 tane bisiklet dinamosu birleşimi yapabilirmiyim.
Ne demek istediğimi anlatamadım.
Niçin birden çok dinamo/motor v.s kullanmak istiyorsunuz? Bunun niçin soruyorum. Elinizde enerji üretmek için belirli bir güç var.Bu güçlede bir üreteç çevirip enerji elde etmek istiyorsunuz ve bu yüzden üreteçleri belli devir ve torkla çevirmelisiniz..Lakin bu üreteç sayısını arttırdıkça mekanik ve elektriksel kayıpta o derece artacaktır.
Atıyorum tek dinamo yada motor kullansanız elinizdeki gücün %80 in enerjiye dönecekse 100 tane küçük dinam kullanınca bu %40'a düşecek...Niçin bu kaybı göze alıyorsunuz diyorum?
kısa devre anında o pervane de dönmez. isterseniz kabloları birbirine bağlayın ve çevirmeye çalışın.Şöyle söyleyeyim hocam. Büyük dinamoyu çevirecek gücüm yok. Bende ki güç küçük motorları çevirir anca. Yani güç o kadar büyük değil.
Peki istediğim hızı yakalarsam dediğim olay çalışır mı.kısa devre anında o pervane de dönmez. isterseniz kabloları birbirine bağlayın ve çevirmeye çalışın.
o zaman anlarsınız ne demek istediklerini.
kolay gelsin.
bu pervanelerin kolay döndüğü için tercih ettiniz. Ancak şöyle bir şey var. boşta iken pervaneler döner. yüke bağlandığı anda dönme hızı yavaşlar. yani boştaki hız ile yük bağlantısı yapıldığı andaki hız farklıdır.
evet çalışırPeki istediğim hızı yakalarsam dediğim olay çalışır mı.
Şöyle söyleyeyim hocam. Büyük dinamoyu çevirecek gücüm yok. Bende ki güç küçük motorları çevirir anca. Yani güç o kadar büyük değil.
Evet işte bu olur.benimde aklımda kondisyon bisikletinden arabadaki şarj dinamosunu çevirip bununla aküyü aküylede inverterden evin led tv bilgisayar gibi küçük güçteki alıcılarını çalıştırmak geliyor hem evinizde spor yapın hemde Elektrik faturanıza katkıda bulunun