K.a.k.r hakkinda

arifcaltug

Üye
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
76
Puanları
1
Merhaba 30 ma k.a.k.r ile ilgili bir sorum var
7...8 kere basima geldi ama nedenini bilmiyorum bazi k.a.k.r arizalarinda cihaz kacagi attiriyor ama ters takinca fisiNI attirmiyor ariza gideriliyor .ters takinca attirmamasinin sebebi nedir firin....mini firin....setustu ocak...kombi....vb gibi cihazlarda
gordum

Sent from my GT-I8200 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Genelde rezistans içeren cihazlarda bende sık karşılaştım bu tür arızalar ile. Hatta kullanıcılar fişi ters takınca normal çalıştığı için cihazın arızalı olmadığını bile iddia ettiler defalarca.

Eğer ki rezistans da kaçak var ise, ve bu kaçak noktası rezistansın ortasında değilde bir ucuna yakın ise;
Faz rezistansa kaçağın yakın olduğu uçtan giriyor ise, faz-toprak kaçağı oluyor ve hemen kaçak akım rölesi devreyi açıyor.
Faz rezistansa kaçağın uzak olduğu noktadan giriyor, kaçağa yakın olan uçta nötr bağlı ise, yine faz toprak kaçağı oluyor anca bu sefer araya bir de rezistansın direnci eklendiği ve akım su üzerinden toprağa akmak yerine yakınında olan nötr hattını tercih ettiği için kaçak akım miktarı çok küçük seviyelerde oluyor ve bu durumda kaçak akım rölesi devreyi açmıyor.

Benim öngörüm bu yönde.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,053
Mesajlar
922,873
Kullanıcılar
451,325
Son üye
mincan

Yeni konular

Geri
Üst